Dealan guanya el Toni Muñoz d'un Dia de la música exitós

Stein i Il Puto Musicante acompanyaran els celtes maresmencs en el concert de grups locals de les Santes

Ajornat per imperatiu meteorològic el dissabte anterior, el Dia de la Música de Mataró va tornar a celebrar-se el passat dissabte en una tarda molt agradable que va omplir el centre històric de joves artistes en busca d’un premi molt codiciat: tocar per la Festa Major de les Santes.

Molt d’ambient
El centre respirava aquell ambient especial i característic del D ia de la Música. Ve a ser la primera presa del carrer per part de la gent, un entremès de l’estiu, que, a un mes de les Sanes, evidencia ganes de gresca. Amb retalls en el nombre de grups i d’escenaris respecte el programa inicial de fa una setmana, la jornada es va desenvolupar en la més absoluta normalitat, amb èxit de gent i de grups, que, durant tota la tarda, van actuar a la Plaça Xica, la Plaça de la Peixateria i davant de l’Ajuntament.

Pels volts de les deu de la nit, s’anunciava el resultat de la ressolució del jurat i del públic al respecte de quins serien els noms que figurarien en el programa de Les Santes 2004. El Premi Toni Muñoz, el que otorga la votació popular, va ser, com s’intuïa, per uns Dealan que ho van brodar en la seva actuació davant l’Ajuntament. Els que otorga el jurat van anar per dos propostes interessants, Il Puto Musicante i Stein.

Dealan, celta, rock i folk
El fenomen Dealan ja no sorprèn ningú. Són músics de Mataró i comarca que fa temps que apunten maneres i que, ja es va poder veure quan van actuar a Clap, són droga dura a l’hora de fer moure el cos. Fan festa, molta festa amb una proposta trencadora, que no inventada ni original, de barrrejar la música celta amb el folk i el rock. Van omplir la part de davant de l’Ajuntament quan hi van actuar pels volts de les set de la tarda i, en el recital de les dotze de la nit van demostrar tenir molt talent musical i saber tocar diverses tecles. Són una aposta segura pel concert de grups locals, i, a més,, es van endur 900 euros com a part del premi Toni Muñoz.

El Jurat elegeix Il Puto Musicante i Stein
El Jurat, a més, va elegir els dos grups que acompanyaran Dealan la nit d’havaneres un cop hagin acabat de sonar les cançons marineres. Es van endur 900 euros per guanyar el primer premi del Jurat Il Puto Musicante, uns clàssics que brillen en la interpretació i en l’animació de la mà d’un fisco-funk guiat per bases electròniques que recorda a James Brown.

Els altres elegits foren Stein, una formació també clásica del mon musical comarcal capaç del millor versionant i interpretant, que es van endur un pessic de 600 euros. Són més tranquils que els altres dos grups ja que es mouen més en el pop rock i en les melodies calmades. Tot i això, són tècnicament impecables i juguen a un mig temps que pot funcionar per Santes sempre que no sigui massa tard.

En definitiva, el Dia de la Música va ser un altre cop una eclosió de ritme per tot el centre de Mataró que va servir per medir la bona qualitat musical de la capital del Maresme, per donar a conèixer els tres noms que actuaran per Santes i per gaudir de Jaleo Real, el grup que va finiquitar la jornada fent moure els congregats a la Plaça de Santa Anna. La festa de la mà local, per Santes, està del tot garantitzada.