L’Arcàdia s’omple de propostes en el seu quart aniversari

els cooperativistes van mostrar una mena de tast cultural

El Cafè Cultural Arcàdia ha complert 4 anys d’existència i activitat. Si la simple existència ja es pot considerar com una fita, més mèrit té mantenir l’activitat cultural continuada, que des d’aquest espai s’ha aportat a la ciutat durant els últims quatre anys.

En aquest periòde d’existència, l’Arcàdia ha ofert a la ciutat una programació setmana creixent i consolidada, fins al punt que els dies de la setmana tenen la seva disciplina: els dimarts, el teatre; els dijous, els discjoqueis; els dissabtes, els concerts. Per a la celebració d’aquest quart aniversari els cooperativistes de l’Arcàdia van voler mostrar tot allò que es fa i s’ha fet a l’Arcàdia en petites peces, una mena de tast cultural.

Aquestes porcions van sumir l’espai menys petit de l’Arcàdia en una olla tenyida de colors, on cada disciplina, tècnica o intèrpret va mostrar part del seu art. Així va ser com per aquell espai es van poder veure diverses activitats cultural, des de la dansa contemporània, de la Sara Moreno que va iniciar la vetllada, fins a les projeccions de Jordi Navarro que obrien una finestra a la paret, més enllà de l’estretor de l’Arcàdia, i que van servir per tancar la nit.

En l’elaboració de la recepta d’aquests tastets es va veure la bona mà culinària que tenen aquests cooperativistes sucadors de pa amb tomàquet –entès literalment. De bona manera van saber combinar les propostes d’escena amb les ambientals, disperses entre les taules en forma de bombolles de sabor, de pomes pecadors en els àmpits de les finestres, o de juganeres projeccions, mentrestant per l’escenari circulaven dansa, cançó d’autor, jazz o guitarra clàssica.

Tot plegat, una manera immillorable de celebrar que l’Arcàdia segueix contribuint a la vida cultural mataronina. I cal tenir el compte que a més de exercir de plataforma cultural amb les seves activitas, aquest aniversari va actuar com una veritable mecenes de l’art a la ciutat, incentivant la creatió artíctica per la celebració.