Mataró viu un dels caps de setmana més plens de festa de l'estiu

El passat cap de setmana va ser, probablement, el cap de setmana més dens de l’any, festivament parlant. L’ambient s’està escalfant per l’imminència de Les Santes i potser per això tots els racons de la ciutat van voler començar a ballar al ritme de la Festa Major. La ja de per si massiva Festa de Rocafonda, conjuntament amb les reivindicacions en forma de concert a la nau de Gibraltar tres, la presentació de La Canya al Clap i, com no, les Fires Joves, van dibuixar un panorama de difícil elecció pel qui ho volia passar bé.

Concerts a Gibraltar 3
Els anunciats dos concertassos a l’antiga fàbrica del carrer de Gibraltar es van advenir amb sort dispersa. Divendres, un còctel explosiu de ritme va haver de lluitar amb el poc ambient que es respirava. La nau, poc plena i amb gent poc predisposada va acollir Evadir6, un projecte genial del millor reggae, ragga i hip hop, que es podrà escoltar al Sarau de Festa Major. El cantant del grup Alcohol Fino, el magnífic Beto Bedoya de Macaco i altres grups, la Dj Eva i un baixista van oferir un recital d’una música que, dissortadament, no va triomfar en un ambient poc receptiu.

El dissabte la cosa va ser diferent. Amb un quart d’hora de retard va començar el recital de Pedro Javier Gonzalez. Aquest guitarrista, probablement el millor d’Espanya, va saber encisar un públic que va quedar parat de l’excelència d’un flamenc arranjat a la modernitat. que va cautivar una sala que no pot ser per fer-hi vivenda. Menció especial mereix el percussionista del grup, que, senzillament, va posar-se al nivell de Gonzalez amb mil matissos d’una qualitat extraordinària.

Presentació de La Canya
El Clap va acollir divendres els amics del promotors de la nova revista d’àmbit comarcal que van mig omplir la sala. El DJ resident de la sala, el sempre present Rossba, va tornar a oferir una vegada més el Rossba Project que va comptar amb tots els ingredients de sempre, convertint la nit en el que havia de ser, una jornada de fer-la petar a base de cervesa sortejada i de gran amistat entre els presents.

Fires Joves
Les Fires Joves d’enguany es van tancar diumenge amb les actuacions de Cabrians i Dept després de tres dies en què el certamen va evidenciar bona salut, congregant gran quantitat de gent. El divendres, dia de la inauguració, la música no va respondre a la gent que ja va baixar al Callao i l’ambient es va refredar progressivament amb la nit.

Dissabte va ser diferent, els Dúmbala Canalla van encendre un públic relaxat de tant Soma Planet i van entregar una gentada frenètica a Ciudad Límite i uns tabalers que van saber animar com pocs una més que bona audiència que no va fallar a la cita.

L’últim dia es va tornar a la calma encesa de divendres i les xerradetes es van tornar a imposar. Les Fires van tancar la paradeta fins l’any que ve amb notable èxit però sense acabar de ser el que, en altres ciutats metropolitanes, és, realment, la festa de tot el jovent d’una ciutat.

Cugat Comas // Freqüència Iluro