Noves incorporacions i un fragment de la passió en la desfilada dels Armats

Una tropa de sis soldats juvenils amplien la formació dels armats i estrenen indumentària

Els Armats de Mataró són un element indispensable en la Setmana Santa de la nostra ciutat. Dijous Sant és el dia en que ells són els seus protagonistes, i enguany, els Armats van tornar a ser fidels a la cita. Els soldats van desfilar per la ciutat amb sis noves incorporacions, i també van oferir com a novetat, la incorporació d’una escena de la Passió en la seva actuació.

De la Muralla de la presó va sortir el seguici dels soldats de la Pau. La desfilada dels Armats ja va començar amb un alicient respecte anys anteriors: veure les noves incorporacions. I és que enguany, s’han sumat als armats sis nous soldats, sis nens, tots ells amb una indumentària que també sortia per primera vegada al carrer i conformant una nova tropa.

Novetats a la plaça de l’ajuntament
Els Armats van seguir el seu recorregut habitual i van dirigir-se cap a Santa Maria, on recollirien la seva bandera. I des d’aquí van continuar amb el seu camí fins arribar a la plaça de l’ajuntament, on s’havien col·locat unes grades per facilitar la visió de l’espectacle. La plaça de l’ajuntament és el lloc escollit pels Armats per efectuar els seus múltiples quadres, però enguany una altra sorpresa es va veure a la plaça. Va ser la incorporació d’una escena de la Passió que organitzen els armats, concretament, del lliurament de Jesús a Pilat.

Un cop acabada la mostra de quadres, els Armats es van dirigir cap a la plaça Santa Maria altre cop per recollir i acompanyar la processó del silenci de Nit on acompanyen la confraria de l’Oració del Senyor a l’Hort i la Coronació d’Espines.