L'obra dels 25 anys de T de Teatre

Julio Manrique dirigeix una obra "per a dones" especial per celebrar l'efemèride en la que es creuen quatre històries

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 19 Gener 2018 00:00

Cultura 2018, EVA temporada teatre

'E.V.A.', les inicials d'Escala Visual Analògica del Dolor, és el títol de la comèdia dramàtica dirigida per Julio Manrique que serveix per celebrar els 25 anys de la companyia T de Teatre. Aquest dissabte arriba al Monumental, per encetar la nova temporada amb Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca. La història gira al voltant del dolor tot i que té dosis de comèdia. Una obra en la qual es creuen quatre històries de quatre excompanyes d'escola.

Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat han fet un text a mida per recordar aquests 25 anys. El director indica que els tres autors del text volien proposar un material divertit i que servís per celebrar l'efemèride, “però que no fos una espècie d'autohomenatge ni de repàs dels millors moments, sinó generar una història amb entitat i vida pròpia i que hi hagués aquesta picada d'ullet perquè creiem que les coses bones s'han de celebrar”. Per Manrique 'E.V.A.' al·ludeix a una noia que fa 25 anys i té l'edat de la companyia i fa referència també a una eina utilitzada al terreny del dolor i és l'Escala Visual Analògica del Dolor i és una eina que serveix per mesurar el grau de dolor d'un pacient: “És una forma d'intentar objectivar el dolor, tot i que les emocions són molt difícils de mesurar i de reduir a un número, però en alguns casos és necessari fer-ho”.

Manrique explica que 'E.V.A.' és “una obra de dones, d'emocions i on les neurociències, les preguntes relatives al cervell, estan a l'epicentre”. En aquesta comèdia dramàtica es creuen històries de quatre dones que pateixen diferents tipus de dolors que van des d'una hèrnia a un mal de coll, amb una mare nerviosa davant la marxa de la seva filla de casa o a una dona que ven pisos i li pica tot el cos.

Cultura 2018, Julio Manrique
"Les emocions són molt difícils de mesurar i de reduir a un número, però en alguns casos és necessari fer-ho"                                              Julio Manrique