Bona acollida del primer concurs de Microteatre

L’obra ‘Encaixes’ de Maria Codony s’emporta el premi popular

  • Mireia Biel
  • Divendres, 02 Desembre 2016 12:38

microteatre

Bona acollida per part del públic i dels establiments de la primera edició del concurs de Microteatre. Un centenar de persones van participar en la votació que va donar el primer premi a l’obra ‘Encaixes’ de Maria Codony,  malgrat que la Direcció de Cultura calcula que molta més gent va assistir a les representacions dels 16 espectacles que es van fer a una desena d’establiments de la ciutat.

“Tant el públic com els establiments estan contents amb la iniciativa”, remarca el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, que ja pensa en la reedició del concurs, que ara s’ha d’avaluar.

L’èxit, segons Fernàndez, rau en el fet que “els establiments han trobat nous clients que han descobert els espais buscant les obres de teatre”, i també en el fet que “els autors dels espectacles han trobat llocs idonis per poder representar les seves obres”. Per a Fernàndez, la mescla ha permès crear “una altra aposta cultural d’èxit per a la ciutat” i que molt probablement tindrà una segona edició al calendari, això sí, obrint-se a més espais de la ciutat”.

‘Encaixes’ guanya el primer premi

Maria Codony es va endur el primer premi, valorat en 300 euros, per l’espectacle ‘Encaixes’. Enric Lucena és l’autor de la segona obra més votada pel públic, ‘Valents, imprudents i covards’ que es va endur els 200 euros de premi, mentre que el tercer reconeixement va anar a parar a mans de l’espectacle ‘Germans’ d’Anna Piqué.

Els vots populars d’un centenar de persones van proclamar aquests tres espectacles guanyadors. Feia falta haver vist quatre representacions per a poder entrar a les votacions, un sistema que s’avaluarà de cara al futur i que podria modificar-se per intentar incorporar les votacions de més públic.