'Menar', guiar el públic enmig del teatre

Joan Català i Roser Tutusaus representen el seu nou espectacle que presenten a Fira Tàrrega i que mescla dansa i el circ

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 02 Setembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, menar

Can Gassol recupera el ritme habitual i inicia una temporada que començarà amb un dels espectacles que serà a la Fira  Tàrrega del cap de setmana vinent.
‘Menar’ és el títol que els mataronins Joan Català i Roser Tutusaus han posat al seu espectacle, a través del qual barregen la dansa i el circ per guiar les emocions, els cossos i també els espectadors en un espai reduït.

Dos constructors es troben i junts han de començar a construir: “Els moviments, una corda, els gestos, però també el silenci” són els elements indispensables d’aquest espectacle, com explica l’artista Roser Tutusaus, que es podrà veure a Mataró el proper dia 7.

“Com bé diu el títol, ‘Menar’, es tracta de guiar el moviment, els cossos” per a connectar-los amb un públic que es trobarà amb un espectacle “diferent” al que haurà d’entrar de mica en mica.

Procés creatiu llarg

Tutusaus explica al Tot Mataró que ha estat “un procés llarg i complicat” que els dos artistes van iniciar fa més d’un any i mig i que han creat “mesclant períodes molt intensos d’assaig i d’altres de descans per deixar respirar l’espectacle”, relata Tutusaus.
A Mataró, doncs, es podrà veure el resultat d’un procés d’investigació sobre “els cossos, el físic, els gestos i la seva connexió”, segons Tutusaus, que es mostra satisfeta d’un resultat que ha nascut “del posar i treure, de la prova i l’error, de la constància”.

Prova de foc

L’Ajuntament de Mataró els ha cedit el recinte de Can Gassol per finalitzar el procés de creació i posar-se davant del públic. Ho faran dimecres vinent, en una única sessió a les set de la tarda a l’espai teatral de la Plaça de la Pepa Maca.

La representació serà una primera prova de foc abans d’aterrar al festival de teatre per excel·lència de Catalunya, a Tàrrega, on els mataronins actuaran els dies 9, 10 i 11 de setembre en sessions de matí i tarda.

Residències arreu de Catalunya
Roser Tutusaus i Joan Català han creat 'Menar', el seu espectacle conjunt a la ciutat. Per a ells ha estat indispensable, com explica Tutusaus, l'ajuda de l'Aula de Teatre i Dansa de Mataró, així com d'altres artistes que els han aportat el seu punt de vista extern per anar millorant el muntatge que porten a la Fira Tàrrega.
Les residències han estat clau per a aquesta parella de joves que compaginen la seva activitat professional amb el teatre i la dansa. Tots dos han fet residència a diversos punts de la geografia catalana, com ara L'Alcover, a l'Alt Camp o Mataró.