El Parc Central es transformarà en un aparador de la jardinería i els animals

XXVI Fira-Mercat de l’Arbre, Planta, Flor, Animal i Jardí, aquest cap de setmana

Un any més, i en sumen 26, quan encara no ha tombat la primavera i es viuen les últimes setmanes d’hivern, el Parc Central de la nostra ciutat acull la XXVI Fira-Mercat de l’Arbre, Planta, Flor, Animal i Jardí. Aquesta fira estarà oberta al públic durant el cap de setmana, 7 i 8 de febrer, des de els nou del matí fins a les nou de la nit. Com en les anteriors edicions l’Associació d’amics de les plantes, animals i jardins de Mataró són els responsables de la organització d’aquesta fira-mercat.

En aquesta fira- mercat es podrà trobar, com cada any, tot allò que està relacionat amb el món del jardí i els animals. La mateixa denominació de la fira ja indica els àmbits que acull: Arbre, Planta, flor, Animal i Jardí.

Entorn de la fira s’han organitzat un seguit d’activitats que complementen l’oferta de la mateixa fira. Pels més petits hi ha diverses activitats durant el matí de dissabte: un concurs de dibuix i pintura, la sembrada de plantes i la narració de contes. Pels més grans també hi ha la opció del concurs de pintura ràpida amb la possibilitat d’escollir la tècnica pictòrica, a l’oli o l’aquarel·la, que aquest any arriba a la seva quarta edició.

També hi ha un concurs per als que es dediquen a la jardineria, amb intenció professional. Pels jardiners, i les escoles de jardineria es celebrarà el VIII Premi de Jardineria Joan Itxart. El concurs consisteix en enjardinar un perterra de 25 metres quadrats. Amb la recompensa de tres premis, el primer dels quals està valorat amb 700 euros, que seran pel treball que el jurat consideri el millor.

Els visitants podràn veure l’exposició sobre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Un Parc per descobrir. Una mostra que proporciona una visió general del Parc i del seu entorn mitjançant un recorregut pels seus sistemes naturals i la història dels seus pobles.