El Festival Shakespeare arriba a Barcelona dos anys després de ser cancel·lat a Mataró

Es podran veure vuit espectacles amb la Biblioteca de Catalunya com a seu

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 07 Maig 2013 11:31

Festival Shakespeare4

Dos anys després de ser cancel·lat a Mataró, el Festival Shakespare i La Perla 29 han unit esforços per poder tornar a celebrar el certamen, però en aquesta ocasió tindrà lloc a Barcelona. El Festival va néixer l'any 2003 a Santa Susanna i sis anys després va passar a Mataró amb la voluntat de créixer i l'any 2011 va ser cancel·lat per l'Ajuntament del municipi. "En aquests nou anys el Festival va fer molta feina i es va trobar amb la xarxa europea de festivals Shakespeare", ha explicat la directora artística, Montse Vellvehí, en la presentació de l'edició d'enguany.

Oriol Broggi ha dit que des de La Perla van pensar que era una pena que es deixés de fer el festival i que fer-lo a Barcelona tenia molt sentit. "Pot tenir molt públic potencial i era una ocasió per ajuntar energies", ha assegurat Broggi.

La directora artística del festival ha explicat que la seu serà la Biblioteca de Catalunya i ha apuntat que la idea era generar "una programació concentrada en diferents espais i amb molts pocs dies, que la gent pugui viure Shakespeare al Raval i tingui diferents perspectives per arribar a la figura del dramaturg".

El Festival anirà del 6 al 12 de juny de 2013. La seu central del Festival serà la Biblioteca de Catalunya, però s'estendrà també al Teatre Romea, la Filmoteca de Catalunya, el CCCB, l'Horiginal i la Llibreria La Central. Es podran veure vuit espectacles, quatre dels quals són estrenes a Catalunya i es realitzaran set activitats paral·leles.