Sucosa festa circense amb gust de Mano Negra

Babylon Circus ofereix un concert molt intens i viscut

Comencem amb una recomanació: no menystenir les propostes que durà la xarxa de cases de la música. La Salamandra, la Mirona i el Clap són tres sales amb bona programació i a la que s’uneixen i poden anar més enllà, poden ser –amb perdó– la hòstia. Bon exemple va ser divendres passat quan per la sala mataronina va passar un huracà musical anomenat Babylon Circus. Amb bagatge al darrera però essent eminentment desconeguts a casona, aquests gavatxos van arribar amb dipòsit ple i el van buidar en una carrera musical com la de Raikonnen, de pole, volta ràpida i victòria. Una festa aclaparadora, amb un centenar de persones emborratxades de ritme mestís. Qui critiqui la reiteració podrà estar en el cert, però quan ve algú genial i nou s’ha de dir: quina festa!

Babylon Circus mama de Mano Negra tota la llet de la teta. Fins i tot el cantant interpreta el paper de Manu Chao. Musicalment s’acosten als inicis de la millor banda de l’estil de la història i creadora del mestissatge. Quasi recorden més als Hot Pants. Però edulcorat amb matís. D’entrada un metall consistent i intermitentment essencial. Posa-li una noia que balla la dansa del ventre i ja n’hi ha prou, també canta però és circumstancial. Posa-li una segona veu a mode de pallasso quasi en pla mim, electrònica, bateria i guitarra en pla tenor. Posa-li puntassos ska, reggae amb intromissions al ragga, picades d’ull als sons francesos i tot d’esperit punk Festa a costa de tot. I “fot-li” missatge: una barreja com la dels bons còctels, amb gust nou però que emborratxa igual.Reivindicació del circI mentre el “pijeriu” del Québec actua a preu d’or al Fòrum, aquests francesos ens venen a reclamar aquella idea de circ, d’apologia de l’alegria, d’aquella defensa d’una bogeria humana i hiperbòlica. Ho van fer durant més de dos hores encandilant i amb força, en una verbena musicalment amb molt per refinar però en el pla festiu, totalment irrefutable. Van acabar entre la gent, el populatxo, el que sua ballant i beu per volar. Com ells i com la Mano gloriosa en els seus temps. Gran notícia i bona experiència els Babylon Circus, amb música i sense nas, el circ segueix viu! Tortell, torna aviat!

 Les notes

+ Quina festa! La gent no podia parar de ballar.> La Xarxa de CMP permet concerts com aquest. Un bon invent.- Altre cop una pobra entrada. No sols ha d’omplir allò comercial!