Maceo Parker deixa Mataró sense paraules amb la seva potència funk

El saxofonista i la seva banda triomfen amb un concert sublim

Quan es deia que el festival Cruïlla de Cultures situaria Mataró al mapa no es feia una afirmació gratuïta. Maceo Parker amb el seu concert a Can Marchal va ser l’encarregat que, quan encara som a la meitat dels concerts del certamen, ja es pugui parlar d’èxit, potser relatiu, però no per això menys aclaparador. Si per Sant Joan havia estat la gent i la festa i amb SFDK havia brillat la duresa, del saxofonista no se’n pot destacar res perquè va arrasar en tot. En dues hores i mitja de recital intens i vibrant, Mataró va poder tastar el millor jazz-funk que mai hagi vist i fins a 1.700 persones no van voler perdre’s-ho.

Va començar el concert amb un tema que va anar presentant les figures que componen la banda de Parker, ja fos fent cors o amb el piano, el baix, la trompeta o el trombó. Tots ells van ser excel·lents companys de viatge per Parker vers l’èxtasi del funk. Certament, Maceo passa per ser el destacat però prou dificultosa és la feina que ha de fer per no veure’s eclipsat per l’impressionant acompanyament que porta. El desplegament de força és tal que arriben a deixar sense alè, a còpia de minuts d’intensitat, un públic lliurat. La força amb la que arrasa i el domini que té amb el saxo el fan líder indiscutible, llegenda viva. Parker va extasiar amb dos hores i mitja fabuloses, amb funk enèrgic, amb jazz mesurat. Serà difícil d’oblidar pels que hi van anar i pels que s’ho van perdre. Històrica cita amb el bon gust; un monstre Maceo Parker.

El Gospel de Mataró existeix
El dia 8 el Clos Arqueològic havia estat testimoni de la primer posta en escena del Cor de Gospel de Mataró que, amb pocs mesos d’assaig, van atrevir-se a cantar conjuntament amb l’Esclat Gospel Singers de Manresa tres temes, amb més de 140 cantants. Abans el cor manresà, el millor de Catalunya,havia fet el recital “Gospel Machine” tot una demostració que va entusiasmar.



Més informació:
El Festival Mataró, Cruïlla de Cultures a MataróNotícies.com