La Casa de la Música Popular porta estrelles musicals a Mataró

Maceo Parker, Yossou N’Dour, El Cigala, Ojos de Brujo, Zuco 103 i SFDK, el cartell

Mataró tindrà per fi un festival de música de nivell. Sota el nom de “Mataró, Cruïlla de Cultures” sis estrelles de talla passaran per la capital del Maresme, gentilesa de la Casa de la Música Popular amb un programa un potent i ambiciós.

El cicle de concerts comptarà amb el prestigiós saxofonista Maceo Parker, de reconegut abast i fama mundial i amb l’africà Yossou N’Dour, possiblement el millor músic del seu continent. Diego ‘El Cigala’, tot un fenomen del flamenc vindrà en solitari després de sonar a tres quarts de món amb el “Lágrimas Negras” que va compartir amb Bebo Valdés. Zuco 103 és la proposta més jazzística tot i que la seva música també és samba, el funk i la bossa i els SFDK són una de les darrers icones nacionals del hip-hop. Per últim, Ojos de Brujo banda barcelonina de mestissatge flamenc que farà l’únic concert a Espanya doncs es troben immersos en la gravació del seu tercer disc.

La Casa per la finestra
Amb la presentació de la Casa de la Música Popular, es va voler fer patent la intenció que s’acostessin a Mataró grans noms de l’estrellat musical i aquest Mataró, Cruïlla de Cultures ve a ser la plasmació d’aquesta voluntat. Aquesta tarda, la Casa de la Música ha presentat el festival i completat més detalls doncs el cartell serà més extens dels noms que aquí s’avança. El que és clar és, però, que s’ha tirat la casa per la finestra per programar sis concerts d’aquesta talla.