Temps de pantalons curts, cervesa i festivals

El Festival Cruïlla i el Canet Rock són dues de les cites imprescindibles d'estiu per als amants de la música en directe de gran format

  • Redacció // Fotos: Vicenç Tomàs - arxiu
  • Divendres, 21 Juny 2019 11:26

Cultura 2019, Sant Jordi 2019

Després de la ressaca del Primavera Sound i abans que arribi el Sónar 2019, els amants de la música pop tenen una cita amb dos festivals de renom a Catalunya: el Festival Cruïlla i el Canet Rock. Ambdós ja han presentat els seus caps de cartell i escalfen motors per acollir, una edició més, milers de visitants d'aquí i de fora del territori.

Un vell conegut de Mataró

Antigament organitzat a Mataró, el Cruïlla té la seva seu al Parc del Fòrum de Barcelona des del 2010. En aquest recinte ja està tot a punt perquè hi aterrin, entre el 3 i el 6 de juliol, un bon grapat d'artistes de l'escena més actual (Foals, Bastille, Years&Years o ZAZ), velles glòries que mai no passen de moda (Black Eyed Peas o Kylie Minogue) i grups locals que tots coneixem (Els Pets, Love of Lesbian o El Petit de Cal Eril).

Enguany, a més a més, el festival  ha creat un nou espai de debat i de reflexió anomenat Cruïlla Talks. Les entrevistes, ponències i activitats familiars es faran en diversos punts de la ciutat entre el 29 de juny i el 6 de juliol i estaran protagonitzades per ponents i participants de luxe com, per exemple, la periodista especialitzada en cultura pop des de la perspectiva de gènere Lucía Lijtmaer; la futbolista afganesa Khalida Popal; les il·lustradores Paula Bonet i Raquel Riba Rossy, o l'activista i fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps.

10è aniversari: Tant el Cruïlla com el Canet Rock celebren l'efemèride

En aquest desè aniversari (des que es fa a Barcelona), els organitzadors també tenen preparades diverses activitats artístiques, en el marc del Cruïlla Arts & Performance. En aquesta edició, tornarà a visitar-los La Fura dels Baus, l'Aquelarre de Cervera i la companyia Antigua i Barbuda.

Cultura 2019, Canet Rock

Els de casa tornen a Canet

El dia 6 de juliol, Canet de Mar celebrarà una nova edició del festival de capçalera per als fans del rock en català. Aquest any, al Canet Rock hi sonaran 15 grups de l'escena local: La Pegatina, Doctor Prats, Els Catarres, Zoo, La Casa Azul, Els Pets, Ju, Buhos, Oques Grasses, Itaca Band, Elèctrica Dharma, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Suu, Roba Estesa i Miquel del Roig.

Com a cada edició, s'esperen dotze hores de música i espectacle ininterromputs, que aniran acompanyades d'una variada oferta gastronòmica i d'activitats paral·leles per tot el recinte.