Oques Grasses presenten nou disc al Clap

Després de 400 concerts en una desena de països, els osonencs arriben a la sala mataronina amb les entrades esgotades

  • Berta Seijo // Foto: X. Abril
  • Divendres, 17 Maig 2019 10:07

Cultura 2019, Oques Grasses

En el marc d'una nova edició de Curtcircuit, Oques Grasses aterren aquesta nit a la Sala Clap per presentar el seu darrer treball, 'Fans del sol' (Halley Records, 2019), un disc que va veure la llum al mes de febrer.

12 temes ben diferents

Els osonencs tornen a Mataró després d'un descans ben merescut, una pausa que els ha servit per pair una gira de 400 concerts per més d'una desena de països.
"A finals del 2017 vam decidir parar un any per descansar una mica i poder fer aquest disc amb tranquil·litat", explica Guillem Realp, baixista del grup, que afegeix que, "acostumats a gravar un disc en dos o tres mesos, aquesta experiència ha estat tot un privilegi".

Amb les piles carregades i noves cançons, la banda de reggae pop porta dotze temes que acaben de sortir del forn com, per exemple, 'Serem ocells', que combina rítmica africana amb sonoritats més contemporànies; 'Sta guai', una cançó marcada per un riff funky, acompanyada d'alguns matisos rítmics i sonors més característics del dance o el pop alternatiu, o 'In the night', un dels temes més eclèctics del disc, que combina vents i teclats llatinoamericans amb una base electro i amb melodies i percussions d'aires flamencs.

OQUES GRASSES – 'In the Night '(Fans del Sol, 2019)

Un acompanyament de luxe
Oques Grasses ja van tocar a la Sala Clap el 2014 i també a Les Santes. "Ara venim amb directe renovat, nou format i elements com la claqueta o les bases electròniques", afirma Realp. Tanmateix, la banda no estarà sola: els acompanyarà Lildami, figura emergent de l'escena rap i trap en català. Originari de Terrassa, aquest solista té més de 12.000 subscriptors al seu canal de YouTube i va ser un dels finalistes del Sona9 del 2017.