Nil Bofill oferirà el seu primer concert en solitari

Serà al Teatre Condal de Barcelona diumenge al vespre

  • Gisela Ferrer // Foto: cedida
  • Divendres, 19 abril 2019 08:21

Cultura 2019, Nil Bofill
Després de formar part d''Els Miserables', participar a l'OHD de TV3 amb Jarks, Rent (que es repeteix a Barcelona) i Aladín a València, Nil Bofill planteja el seu primer concert en solitari, una aposta íntima amb dos temes propis.


Com sorgeix la idea d'un  concert en solitari?

Fa molts anys que tenia la intenció de preparar-ne un de cara a l’estiu. Gaudeixo molt cantant el que a mi m’agrada més enllà del que pugui fer per feina.

Què hi trobarà el públic?

Hi haurà part del meu recorregut professional, coses que m'agraden com Sílvia Pérez Cruz o Serrat i també estrenaré dos temes meus. És un concert molt íntim. Hi ha només 80 entrades i en queden poques a la venda.

T'agradaria fer-lo a Mataró?

Sí, és casa meva i sempre ve de gust actuar aquí. També he de dir que altres cops que s'ha intentat, no hi ha hagut gaire facilitats.

És el primer cop que planteges un tema teu?

He treballat component música per a sèries i musicals de petit format, però és la primera vegada que escric i interpreto jo.

La idea és seguir en solitari?

És una cosa que tenia pendent i, ara que estic per aquí i tinc temps, ha estat el moment de fer-ho. Els musicals són una manera de fer teatre en què em trobo còmode, hi tinc un lloc i m’ho passo bé. El concert és més sobre la meva relació amb la música, és més personal. Si comencés a moure-ho em plantejaria que quasi tot el concert fossin temes meus.

A Whole New World cover by Becky Lee and Nil Bofill - (Març 2018)
{youtube}
-Yvq7XtVxNU{/youtube}

En quin procés es troba Jarks?

Vam tenir l’auge de la tele però quan deixes de sortir-hi, desapareixes del dia a dia de la gent. Després va entrar molta gent nova i, veient que només quedava jo dels originals, vaig decidir fer un pas al costat. Hi soc per a qualsevol cosa que necessitin o per fer concerts en què volen que hi hagi algú dels que vam anar a la tele, però ara està bastant parat.

 El projecte Nil Fit continua?

Sí, vaig fent entrenaments. M'agrada molt l'esport i la vida saludable, i és una cosa que combino.

Ets molt inquiet creant?

Sí, i faig coses totalment diferents. Fora del teatre, m’encanta el món de l’empresa. Quan necessito formació d'alguna cosa, m'apunto a cursos. En el camp artístic, la formació continuada també és molt necessària. No sempre han de ser classes; assajos o processos de selecció serveixen com a formació també. Si pares, de seguida notes que t'estanques.

Ets molt bromista a les xarxes. T'has plantejat fer humor?

És la meva manera de ser. A l'escenari he tingut l'oportunitat de treballar amb personatges més còmics i en gaudeixo moltíssim, però mai m'he imaginat fent monòlegs.