Músics mataronins pel comiat d'Operación Triunfo 2017

Ruben Bes i Ivó Oller acompanyen al piano i la trompeta la generació més mediàtica del concurs televisiu en el seu darrer concert plegats

  • Cugat Comas i Fotos cedides
  • Dimarts, 28 Agost 2018 12:36

Ruben, Ivo i els triunfitos

Operación Triunfo 2017 ha estat un autèntic fenomen de masses. El retorn d'aquest concurs televisiu a la graella va ser la notícia mediàtica de més impacte de l'any passat i la fama adquirida per la generació de "triunfitos" que encapçalen les Aamaia, Aitana, Alfred o Ana Guerra els ha convertit en mig any de joves desconeguts a ídols de milers d'espectadors. El recorregut que va començar a la coneguda acadèmia televisada va acabar el passat cap de setmana a Almería, amb el darrer concert de la gira conjunta de tots els participants al concurs. Un concert especial, que tanca un cicle, i que va comptar amb l'aportació de dos músics mataronins com a coixí musical pels grans èxits de la gira. Rubén Bes s'estrenava al piano de la formació que acompanya els joves cantants mentre que el trompetista Ivó Oller els acompanyava per cinquena vegada en tota la gira.

En el cas de Rubén Bes es dona la circumstància que era el substitut de Manu Guix, el pianista en la resta de concerts de la gira. Guix, conegut per ser mestre de l'Acadèmia, tenia concert propi i va escollir personalment al mataroní per substituir-lo. Bes explica l'experiència del concert a Almeria com "una més per explica, ben curiós tot plegat. Aquest tipus de treballs televisius els coneixes de companys que n'han fet però fins que no els vius no te'n fas a la idea", explica el pianista mataroní, que confessa la seva estupefacció "quan veus que arribem a l'aeroport i ja hi ha gent esperant, persones que fan guàrdia davant de l'hotel per una fotografia o quan arribem a les proves de so i ja hi ha gent fent cua que ha passat la nit al ras". El fenomen fan d'OT és molt important.

Ruben al concert d'OT

Com a encàrrec professional, Rubén Bes assegura que "no és un concert que tingui cap complicació més enllà del fet d'estar davant de 12.000 persones i que òbviament no pots fallar". Recorda del concert especialment els dos moments en què va tenir més protagonisme, amb els duets de veu i piano que va protagonitzar amb Aitana i amb Cepeda, dos dels "triunfitos" més populars.

Els triunfitos, molt conscients

Respecte els celebèrrims joves, Bes assegura que "són molt agradables, simpàtics i accessibles" i que el tracte va ser "molt bo, si algú s'imaginava que estarien pujadets, és tot al contrari". El músic mataroní va més enllà i assegura que els va veure com "uns nanos de 18 a 21 anys ben normals, com els que et trobes pel carrer i molt conscients que s'han fet famosos però que el costarà serà mantenir-se en el món de la música".