El segon disc de Marc Ràmia veu la llum

El treball es titula Militants de la vida i ha comptat amb més de 6.000 euros recaptats a través d'una campanya de micromecenatge

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimecres, 11 abril 2018 16:17

Marc Ràmia

Militants de la vida és el nom del segon disc d'estudi del cantautor mataroní Marc Ràmia, el qual presentarà sota el segell Microscopi el pròxim 20 d'abril. Es tracta d'un àlbum amb 10 temes a cavall entre el folk, la cançó d'autor i el pop-rock d'aquest cantautor reivindicatiu. El projecte ha comptat amb el suport de més de 120 mecenes, els quals han aportat més de 6.000 euros per finançar el disc. Algunes de les seves cançons es proposen reivindicar la necessitat d'implicar-se en les lluites col·lectives, un tema molt vigent en el moment polític actual, mentre que d'altres aborden temes més íntims i plens de sentiment nascudes de l'experiència personal. Per a la gravació i producció del disc, el cantautor ha comptat amb Joan Barranca i el seu estudi ubicat a Mataró GravityMusic.tv

La presentació oficial de Militants de la vida tindrà lloc el dia 5 de maig a l'espai del Mirinda de Mataró. A més, d'aquesta cita, però, Ràmia realitzarà un concert al carrer acompanyat d'una venda del segon disc el dia 23 d'abril i té programat un segon concert el dia 2 de juny al bar Capgrossos.

Cultura 2013, Marc Ramia Verkami

Una desena de músics

Per a fer realitat el projecte, Ràmia ha comptat amb altres músics que han col·laborat en la gravació del disc enriquint la sonoritat del treball. Aquests són Joan Barranca, Aleix Burgués, Elisa Sala, Andreu Soldevila, Helena Masafrets, Candela Carrera, Ruben Bes, Rubén Torres i Farners Puente. Gràcies a aquests músics de primera, el disc compta amb els sons d'instruments diversos: des de l'acordió a la viola, passant per la flauta travessera i les percussions.

El seu equip

Cal destacar que en el mes de juny presentaran el primer videoclip del disc que estarà realitzat per Eloi Aymerich de la productora Clack. Tota la part gràfica del disc ha estat treballada per un equip creatiu que ha buscat plasmar l'univers propi del músic per poder explicar gràficament què és Militants de la vida. Destaquen a la Carla Aledo com a creadora de la portada del disc i la Clara Federico que ha realitzat les fotografies.