La Passió de Bach arriba al Monumental

El Teatre Monumental serà la sisena parada que podrà gaudir d’aquesta obra a càrrec de L’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor Lieder Camara i el Cor Ciutat de Mataró

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 06 abril 2018 00:00

Cultura 2018, la passió al fomentCom ja és tradició l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) organitza la Gira de Setmana Santa amb la participació de diferents cors del territori. Enguany l'obra central del programa és una selecció de fragments de La Passió segons Sant Joan, de J. S. Bach. L’obra es combina, per una banda, amb altres obres de dos compositors catalans: Bernat Vivancos i Josep Vila, i per l'altra, amb una obra d'Osvaldo Golijov. El muntatge s'ha pogut veure a un total de sis poblacions catalanes entre el 24 de març i el 8 d’abril, l’última parada de les quals serà al Teatre Monumental de Mataró a les 19h del vespre.
S’hi podrà sentir l’OSV sota la direcció de Xavier Puig i acompanyada pel pel Cor Lieder Camara i el Cor Ciutat de Mataró dirigit per Jordi Lluch i Arenas.

El concert simfònic, està inclòs dins la programació del Foment, aquest diumenge 8 a les 19h del vespre

L'obra, tot un clàssic
La Passió segons Sant Joan de Bach es va estrenar al segle XVIII a l'Església de Sant Nicolau de la ciutat de Leipzig i és una de les composicions més conegudes d'aquest eminent compositor. El concert començarà amb una obra de Bernat Vivancos, composta expressament per aquest programa i clourà amb els cors a capella que interpretaran ‘In Paradisum’, de Josep Vila.

Cultura 2018, la passió al fomentEl tradicional Concert de Setmana Santa
L’OSV va començar l’any 2012 el projecte del Concert de Setmana Santa, el qual va adreçat a diferents cors de tot Catalunya de totes les edats que vulguin participar en un esdeveniment cultural i artístic enriquidor tant a nivell musical com organitzatiu. El projecte té un valor musical, social, cultural i territorial. D’aquesta manera, els cors escollits per a cada repertori preparen una obra important del repertori i l’interpreten en gira per diferents ciutats.