Cine Nuria: el grup a seguir aquest 2018

El duet maresmenc actua aquest dissabte a l'Espai F del Foment en un concert d'Aiguamoll Records que també comptarà amb Decepción Cromática

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 26 Gener 2018 08:28

Cine Nuria és, sens dubte, un nom la mar de mataroní. On ara s'alcen un generós complex de pisos i un supermercat s'hi trobava la sala d'on van agafar el nom el duet conformat per Fernando Herrero i Laura Bellostas. Pels vells, doncs, Cine Nuria seguirà sent el nom d'una de les sales que hi havia a dins de la ciutat abans que la crisi concentrés la major part de l'oferta cinematogràfica a Mataró Parc.
Cine Nuria és el nom del grup i Cine Nuria també és el nom del disc de debut que hi presentaran. El concert d'aquest dissabte a les 20h a l'Espai F (al Foment) és una nova mostra del múscul creatiu d'Aiguamoll Records, un dels segells que més està remant per tirar endavant l'escena musical independent de casa nostra.

Amb Herrero a la guitarra i Bellostas a la veu i el teclat, Cine Nuria és una ració de pop senzill i càlid, amb pinzellades electròniques i melodies carregades de nostàlgia dels 80 i els 90. Aquest embolcall melancòlic que recobreix la proposta és altament seductor pel públic. Segurament la proposta és incipient, ja que el primer EP són quatre talls, però l'àlbum ja ha començat a fer camí i a agafar anomenada.
Cine Nuria ha tingut una gran acollida entre la premsa especialitzada del país i de la resta de l'estat, amb presència als principals programes i publicacions com Mondosonoro, Radio3 o ICatfm entre d'altres, el que els col·loca com una de les bandes a seguir de cara al 2018 al panorama independent.

El concert d'aquest dissabte també comptarà amb el debut a Mataró de Decepción Cromática.  El projecte musical liderat per Irene de la Riva (Barcelona) neix amb intencions de recuperar l'esperit del millor pop espanyol seguint la línia de la moguda madrilenya, l'escena mod de Barcelona i el postpunk. En el seu primer treball (Pasando el rato, 2017) podem trobar lletres costumistes i oníriques en cançons breus i directes.

Cultura 2018, CineNuria
Grup emergent
El projecte de Fernando Herrero i Laura Bellostas arriba avalat per la crítica