“Volem transmetre energia femenina”

WoM Trio són tres dones talentoses que toquen dijous 14 de desembre al Casal dins el Músiques Tranquil·les

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dimecres, 13 Desembre 2017 00:00

Què és WoM Trio?

WoM Trio és una proposta musical de versions que arrangem amb un toc una mica jazzístic i pop. Ara estem començant a tocar temes nostres i estem treballant per tal que d'aquí a poc temps puguem transformar el directe en un nou repertori i gravar-lo en un disc. Estem en un moment d'impàs perquè anem transformant i afegint cançons al directe.

Quin so i quines lletres oferirà el disc de WoM Trio?

Fins ara havíem gravat alguns temes en format maqueta però ara volem fer un disc ajuntant els temes propis. Tenim previst gravar-lo entre el febrer i el març i serà un disc amb energia femenina. Les cançons parlen de situacions quotidianes del dia a dia amb les quals ens sentim identificades. Creiem que les dones som propenses a pensar i imaginar situacions que potser no són el que haurien de ser, coses que ens fan riure i ens acompanyen al dia a dia. Per això el disc també tindrà un component d'empoderament de les dones.

Com és el vostre directe?

La proposta és de música pop amb tocs de jazz que, sobretot, és música per a ser escoltada en detall, per ser ballada i ser viscuda. Hi ha molta energia, teatralitat i tocs de la nostra personalitat.

Quina és la trajectòria de WoM trio?

El grup fa quatre o cinc anys que existeix. Ens coneixíem d'altres projectes que havíem compartit i hi va haver un moment en el qual vam començar a tocar juntes i a poc a poc ens van sortir concerts. Amb el temps la nostra química i les ganes de fer música ens ha portat a aquest projecte.

Quina és la singularitat i l'aportació de cadascuna?

La Gemma és cantant i un dia va agafar el contrabaix i la Laia és bateria i va decidir fer segones veus mentre tocava, donant-li així més valor i matisos a les peces. Per últim, la Clara va estudiar piano clàssic, després va començar a cantar i ara ha recuperat el piano però d'una manera més moderna, utilitzant un teclat electrònic amb sons diversos.

El nom WoM és una manera de reivindicar el paper de la dona dins la música?
Sí, i per a nosaltres és important perquè no hi ha gaires referents femenins. En el de la música moderna, a més, encara n'hi ha menys. Les noves generacions s'han d'animar a posar-se darrere dels instruments.

Com ha estat l'experiència de ser al disc de la Marató de TV3?

Acabem de col·laborar amb el disc de la Marató 2017 gravant amb les Sey Sisters i amb Sara Terraza un tema que es diu 'Els rius del món' ('Many rivers to cross' de Jimmy Cliff).  A més de les veus, hem gravat la música amb els nostres instruments i ens ha fet molta il·lusió aportar el nostre granet de sorra.