"És un espectacle familiar pensat perquè agradi tant a grans com petits"

Entrevistem Natxo Tarrés, membre de Gossos, que presenta 'Bob Marley 30 anys' dissabte 24 al Clap

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 22 Setembre 2017 00:00

Cultura 2017, natxo tarrés homenatge bob marley

Natxo Tarrés & The Wireless és un grup format per Natxo Tarrés, Roger Ferrer al baix, Dídac Fernandez a la bateria, Fernando Tejero als teclats i, per últim, Albert Oliva a la guitarra. El dissabte 24 a les 12h seran a Mataró per omplir la Sala Clap de reggae de la mà de Bob Marley a un preu de 10 euros els adults, 8 euros els infants majors de 3 anys i amb la possibilitat d'adquirir packs familiars. És la primera gran cita del 'Sortim en Família' i n'hem volgut parlar amb el seu líder, el també conegut membre de 'Gossos' que en aquesta ocasió ret homenatge al Rei del Reggae.


Què ofereix 'Bob Marley 30 anys'?

Bob Marley i la seva música tenen una màgia que agrada a tothom. Els nens entenen molt bé el reggae perquè és una música alegre i que convida a moure's, molt melòdica. Amb aquest espectacle, a més d'explicar qui és Bob Marley, què representa i què és la música reggae, les famílies poden gaudir d'una estona junts, que trobo que és el més important. Com que els pares havien viscut aquests concerts fa aproximadament 30 anys, ara poden compartir la seva música amb els seus fills i és un moment molt maco.

Llavors no és un espectacle infantil?

Aquest és un espectacle familiar pensat perquè agradi tant a grans com petits. En un espectacle infantil els protagonistes són els nens, en un de familiar, ho són tots. Els espais familiars necessiten uns horaris i espais adaptats per famílies, on puguin ballar o el que vulguin.

D'on neix aquest concert i amb quina finalitat?

El projecte va néixer el 2011 com a homenatge tribut a Bob Marley, quan feia 25 anys de la seva mort. Vam crear-lo a l'Auditori de Barcelona amb la idea que és un artista universal, que va saber arribar als cinc continents i amb una música que encara avui dia és molt viva. La idea era portar Bob Marley a espais de culte, on la seva música no hagués arribat gaire fins llavors.

A què es deu el seu èxit? Hi ha hagut canvis des de l'inici?

No s'ha aturat perquè la seva música no passa de moda, està aquí permanentment. A tots els que portem el projecte la seva música ens agrada molt i volem donar-li una mirada més pensada per un espai familiar, crec que això és bàsic perquè agradi. L'espectacle té aproximadament el mateix format que abans però hem canviat la durada del muntatge i hem seleccionat les cançons pensant en les que poden funcionar més en un ambient familiar. Així donem a conèixer els clàssics de la música contemporània.