"Artclic no s'ha mort i ens agradaria recuperar-lo i repensar-lo més endavant"

Raúl Sala confirma que el cicle de música electrònica, experimental i art visual no es repetirà enguany

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 21 Setembre 2017 11:18

Cultura 2017, tatsumi & MasakoL'Artclic va ser una de les grans notícies culturals de la ciutat la tardor del 2016. Aquest 2017, però, no tindrà continuïtat. En parlem amb el seu director Raúl Sala, que també és impulsor de la revista Crazy Friday, que recentment va programar també el seu primer cicle a la ciutat.


Per què no es torna a fer el festival Artclic aquest any?

Quan vam fer les valoracions de l'edició passada vam veure que hi havia coses que calia canviar. El més senzill hauria estat tornar a muntar el mateix però crec que a cap dels nou membres organitzadors no ens venia massa de gust. Un problema era, per exemple, que l'any passat no vam poder pagar als artistes i funcionàvem pel sistema de taquilla inversa. Aquest cop volíem pagar-los perquè es tracta d'una feina com una altra però no disposem de finançament per fer-ho.

Llavors descarteu tornar-lo a fer més endavant?

El projecte no s'ha mort i ens agradaria recuperar-lo més endavant però cal repensar com fer el festival perquè sigui un bon festival que pugui pagar als artistes i rebre públic d'aquí i de fora. Si el tornem a fer, volem consolidar-lo, no volem fer alguna cosa d'estar per casa. La idea és deixar-ho reposar un any i veure si els organitzadors volen reprendre-ho.

Com valoraríeu l'edició de l'any passat?

Quan va acabar el festival vam reunir als organitzadors i, després de parlar-ho, vam coincidir en què l'Artclic va funcionar tant en la quantitat de públic com en qualitat artística. Tot i això, també vam detectar que el cicle havia estat massa llarg perquè va durar fins al desembre i, al final, tant el públic com els organitzadors estàvem cansats.

I els resultats econòmics?

El finançament també va ser un problema: la majoria de concerts funcionaven amb taquilla inversa i, tot i que omplíem els locals, la recaptació econòmica no era suficient. Quasi tots els artistes van venir de manera gratuïta i vam veure clar que no podíem seguir sense pagar-los.

I si demaneu algun tipus de subvenció o ajuda?

Per demanar finançament hauríem de complir alguns passos com, per exemple, muntar una associació i presentar els comptes econòmics, implica més feina i temps. Logísticament era molt complicat i vam decidir que millor deixar-ho córrer perquè si implica invertir temps i diners, no valia la pena.

Teniu entre mans altres projectes relacionats amb música electrònica?

A part de l'Artclic elaborem una revista electrònica de música des de fa 5 anys que es diu Crazy Friday Magazine, col·laborem amb un programa de Mataró Ràdio i, a partir d'aquest dijous, programarem un dia al mes concerts al Lanoa, el restaurant ubicat al darrere de l'Ajuntament.