Aplec de rock, jazz i blues mataroní

La Torre de Can Palauet acull el novè Festival del CEMI, una marató de vuit hores amb la presència de sis grups

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Divendres, 08 Setembre 2017 00:00

Cultura 2017, CEMI festival

És una de les cites amb nom propi del calendari musical local. Serà la novena edició i mantindrà els ingredients de sempre, els mateixos que fa que siguin diferents els grups que any rere any vetllen per repetir en el cartell. La Torre de Can Palauet tornarà a ser l'escenari del conegut com a "Festival CEMI" i proposa vuit hores de música de qualitat i sobretot molt bon ambient entre grups i públic: un dia de companyonia musical en clau local.

The Dry Martinis, al CEMI de l'any passat

Ja són nou les edicions del Festival CEMI que agafa el nom del Centre d’Estudis Musicals Il·luronenses. És un festival dedicat al rock, blues i jazz organitzat per aquesta associació sense ànim de lucre que va néixer el 1976 i tenia la intenció de fer conèixer i gaudari de la música que es feia a Mataró en un moment que era molt difícil organitzar activitats lúdiques. El CEMI va crear un dels primers esdeveniments  a la platja després dels Focs de les Santes, i va ser l’origen de l’actual Sarau de les Santes. Després d’uns anys d’inactivitat Lluís Casals, va voler recuperar l’esperit de CEMI, però va morir en accident i aquell mateix dia es va decidir tirar endavant “allò” que havia somiat. I des d’aleshores s’han fet ja diversos festivals,

Cultura 2017, CEMI festival

El dia dels músics

El Festival CEMI vol ser el dia dels músics, que s’ofereixen per tocar-hi i generen un ambient únic, de complicitat. No cobren però sí que se'ls enregistra el directe de manera que tot el que hi passa queda gravat. Enguany els al·licients són Morro's Band, Pedro Cornago Jazz Band, Diego Godoy Band, The Dray Martinis, White Chameleon i els Aviadors Anglesos. Sis grups locals per vuit hores de bona música.