Ai Ai Ai: 25 anys de rumba mataronina

La banda mataronina reprèn la seva activitat gravant un disc commemoratiu i amb un gran concert a la Festa Major de Les Santes

  • Laia Mulà // Fotos: cedides
  • Dijous, 20 Juliol 2017 12:54

Cultura 2017, ai ai ai

Els mataronins Ai Ai Ai estan de celebració perquè aquest 2017 compleixen 25 anys trepitjant amb energia els escenaris de l'escena catalana. Per a celebrar-ho proposen envoltar-se d'antics membres i altres músics en una gira festiva, que farà parada a la Festa Major de Les Santes el dia 27 de juliol després del Castell de Focs a l'escenari del Callao. A més, també s'han proposat gravar un disc commemoratiu de la trajectòria de la formació amb una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma.

Només 1.000 còpies del nou disc
El nou disc d'Ai Ai Ai, que ja es troba en procés de gravació, comptarà amb clàssics del combo per commemorar la trajectòria, així com amb temes inèdits o més trencadors. Es proposen portar a terme una campanya de micromecenatge per a finançar el nou àlbum, del qual només en realitzaran un miler de còpies. L'única manera d'adquirir-ne serà participant a la campanya de micromecenatge de Tot Suma, ja que no estarà disponible ni a botigues ni a plataformes digitals. Els mecenes poden aportar entre 13 i 300 euros i l'objectiu d'Ai Ai Ai és reunir 5.000 euros.

Cultura 2017, ai ai ai
Rafalito Salazar.
El mataroní és l'alma mater d'aquest grup, un dels més longeus de la rumba catalana i que enllaça el boom dels noranta amb la reviscolada actual

Una trajectòria plena de ritme

Rafaelito Salazar i Pep Lladó van ser els fundadors d'aquest grup als anys 90. Ara Salazar manté el rumb de la banda i es proposa realitzar una gran gira de celebració del 25è aniversari amb la col·laboració d'artistes de primer nivell com Pep Lladó, Antonio Martínez, Eva Gomariz, "Onclu" Rafael, Jordi Gas, Miquel Górriz, "Miliu" Giménez, "Yumitus" Hernández, "Quino" Béjar "Petete" Malla, "Johnny" Salazar, Edu Acedo i Los Desmadraos.