Quatre propostes que trenquen esquemes

El Festival d'Orgue programa concerts innovadors i moderns com un duet de saxofon i orgue o una projecció de cinema mut amb improvisacions a l'orgue

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 06 Juliol 2017 13:03

Cultura 2017, festival internacional orgue

De l'1 al 18 de juliol, el magnífic orgue de la basílica de Santa Maria rep organistes d'alt nivell dins el Fiorgue, el Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona 'Jaume Isern'. Aquesta setmana quatre propostes faran sonar els més de 4.500 tubs que conformen l'instrument monumental.

Wagner i els grans romàntics

Raúl Prieto serà l'encarregat de fer emocionar als assistents el dissabte 8 de juliol a les 9 del vespre. Sota el títol 'la música a la Catalunya de Puig i Cadafalch', l'organista farà un homenatge a l'arquitecte en l'any del seu centenari amb òperes de Wagner i els grans romàntics. El conegut preludi de l'Òpera Els Mestres Cantaires de Wagner transcrita per l'orgue de la mà de Raúl Prieto, així com obres emblemàtiques de grans Romàntics són algunes de les peces que es podran escoltar. L'entrada serà lliure i reivindicarà la necessitat de restauració de l'orgue.

El barroc amb Bach, Vivaldi i Haendel
El Triomf d'Ariadna, programat per l'11 de juliol a l'Església del Convent de les Carmelites, serà la següent cita aquesta setmana. Amb Esther Ciudad a l'orgue, Hugo Bolívar com a contratenor, Elisabeth Bataller al violí i Elia Casanova al violoncel, l'agrupació interpretarà obres de Bach, Vivaldi i Haendel. El barroc serà el centre d'aquest concert de músics catalans i aragonesos d'alt nivell.

Un duet internacional

Patrick Stadler al saxofon i Ulrich Walher a l'orgue interpretaran a la basílica de Santa Maria arranjaments d'obres de diversos estils. Un duet insòlit conforma aquesta proposta innovadora amb projecció en pantalla gegant el dimecres 12 de juliol a les 21 h.

Cine mut i animació

El teatre Monumental acollirà un cop més un espectacle de cinema mut d'humor i animació de la mà d'Ulrich Walther. El dijous 13 de juliol a les 21 h, a un preu de 3 euros, els espectadors podran gaudir de la barreja de cinema amb les improvisacions a l'orgue d'aquest músic.

Cultura 2017, festival internacional orgue