“Apostem per grans directes que puguin agradar a tothom”

Entrevistem a Jordi Herreuela, director artístic del Festival Cruïlla Barcelona

  • Laia Mulà
  • Dijous, 29 Juny 2017 11:18

Panoràmica del Cruïlla BCN

El mataroní Jordi Herruela és el director del Cruïlla Barcelona que se celebrarà del 7 al 9 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona i que va néixer l'any 2005 a Mataró. Parlem amb ell a una setmana d'inici de l'edició més massiva del festival.

Quin tipus de programació defineix el festival Cruïlla?

És una programació transversal, inclusiva, molt oberta i mancada de prejudicis. Pensem en un tipus d'artista que pugui agradar tant als seus fans, com als que pràcticament no el coneixen. Apostem per grans directes que puguin agradar a tothom i que impactin.

Què té d'especial el festival Cruïlla?

A més de posar l'accent en la comoditat i la bona experiència dels espectadors, és un tret diferenciador aquest concepte artístic de no dirigir-nos al públic que ja és fan dels grups, sinó de despertar interès de nous grups. El 60% dels que venen al festival declaren no anar-hi habitualment, i això significa que hem despertat un públic nou.

Cultura 2014/2015, Jordi Herreruela

Limiteu les entrades a 25.000 per dia. Per què no poseu a la venda més entrades?

Sempre hem fet bandera de ser un festival còmode, que pensa en els espectadors i que no vol tenir un creixement infinit. Volem que el públic gaudeixi del festival i per això s'han d'evitar les cues, oferir serveis ben dimensionats i d'altres mesures. Considerem que rebre més de 25 mil persones aniria en detriment de la comoditat i l'experiència ja no seria tan agradable. Molts festivals pensen en l'artista, nosaltres ens centrem en els espectadors.

S'ha arribat mai als 25.000 espectadors en una nit de festival?

Fins ara no hi hem arribat encara, però estem a punt d'esgotar les entrades del divendres. A més, el dissabte passarem de les 20.000 amb tota seguretat. Serà la primera vegada que esgotarem entrades i estem molt contents.

És també per garantir la bona experiència que vau implementar els braçalets per pagar dins el recinte?

Ens trencàvem el cap per buscar un sistema que evités que el públic, que ja paga una entrada, hagi de fer cues. Vam trobar que el millor és tenir una polsera per consumir i tres anys després veiem que funciona extraordinàriament bé.

Els infants i joves tenen el seu espai en el festival?

La jornada del diumenge la pensem per a un públic familiar perquè té un horari més combinable: de 18 h a 22.30 h del vespre. Per aquest motiu, tindrà lloc una Holi Colour Party organitzada per Adolescents.cat, hi haurà els concerts de Jain i Morat, i més activitats. Cal destacar, però, que durant tot el festival els menors de 16 anys tenen entrada gratuïta i, per tant, sempre poden accedir al recinte.

Grans artistes internacionals al Cruïlla


La programació pel divendres dia 7 inclou grans músics com Jamiroquai, Two Door Cinema Club, The Lumineers, Die Antwoord, Ani DiFranco, Los Fabulosos Cadillacs, Dorian, Aspencat i moltes d'altres formacions.

Two Door Cinema Club, un dels més esperats



El dissabte dia 8 serà el torn de Pet Shop Boys, The Prodigy, Ryan Adams, Little Seven, Residente, Parov Estelar, La Raíz o Aaron Chupa, entre d'altres artistes.
Jain i Morat seran els encarregats de tancar el festival amb les seves actuacions el diumenge dia 9.