Nous projectes per buscar nous públics

La Casa de la Música programa concerts-vermut per tota la ciutat, el nou Músiques Tranquil·les, més formació i vol ser un suport dels grups locals

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 20 Febrer 2017 16:51

Roda premsa Casa de la Música

La Casa de la Música es rellança. És des de fa 12 anys un dels principals actors culturals de la ciutat en àmbits com la formació, la creació i la difusió musical, però afronten aquest 2017 amb nous projectes que consolidin no tant el projecte en si sinó la seva connexió amb el territori, en activitats i usuaris i per tota la ciutat. El Director de la Casa de la Música Pau Manté i el regidor de Cultura Joaquim Fernàndez presentaven dilluns les principals novetats per a l'any del 12è aniversari d'aquesta entitat pública-privada, que té participació de la cooperativa Visualsonora, l'Ajuntament i la Generalitat i que va ser la primera de les cinc que actualment conformen, en l'àmbit català, la xarxa de cases de la música.

La Casa de la Música, segons Manté, ha "replantejat el concepte i el projecte, posant totes les activitats al dia" i això passa per iniciar noves línies estratègiques que acabin en la creació i consolidació de nous músics i nous públics. A nivell formatiu destaca l'aposta pel programa 'Rock'in' que ja s'està implementant a l'Hospitalet i que vol que els estudiants d'ESO aprenguin a tocar algun instrument de rock i creïn els seus grups dins l'horari lectiu de música. "Volem empoderar els docents de música i dotar-los de recursos" explica Manté. Encara no se sap quan es podrà començar aquest projecte. Sí que està encarrilat fer créixer el 'Musiquetes', un programa de formació que el regidor de Cultura qualifica de "petit miracle, al nivell del Cantània" i que enguany voldrà transcendir dels propis feus on hi ha Casa de la Música".

Suport als grups locals

En la volguda connectivitat amb el territori, Pau Manté dóna molta importància als grups locals. "Nosaltres som una eina al seu servei, som els seus còmplices" i en aquesta línia hi ha programa de beques per a nous creadors, les jornades Sóc Autor de dissabte passat o un acord amb el TecnoCampus per enregistrar els concerts que es facin al Clap per tal que els grups disposin "d'un molt bon material audiovisual a partir del qual créixer a les xarxes". La Casa de la Música vol també repensar el format del Dia de la Música per fer-lo créixer.

Concerts i concerts-vermut
Al costat d'aquests àmbits, la Casa de la Música no descuida la programació de concerts, amb els de Manel, D'Callaos, Gossos o El Petit de Ca l'Eril de cites més destacades les pròximes setmanes. No només de concerts al Clap, però, vol viure i és per això que ha reconvertit el Músiques Tranquil·les en un concert al mes al Casal l'Aliança o vol estrenar concerts-vermut per diferents espais i carrers de la ciutat, a fi i efecte de descentralitzar els actes musicals. Al costat d'això, l'ens manté oberta la programació puntual al Teatre Monumental on programa Gospelsons o, de la mà de Jazz Maresme, el concert de Joey DeFrancesco que vol ser el primer de més concerts de grups internacionals a la ciutat.