Lírica de nivell per la residència Torre Llauder

Josep Fadó organitza un concert solidari el dissabte dia 9 a Sant Josep amb intèrprets de reconegut prestigi musical

  • Mireia Biel // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 29 Juny 2016 10:33

Roda premsa Josep Fadó - Càritas

Càritas i Josep Fadó uneixen esforços per a trobar ajuda per a la residència d’avis Torre Llauder. Una gala lírica amb grans noms del panorama internacional, impulsada per Josep Fadó, omplirà l’església de Sant Josep de música i solidaritat el pròxim 9 de juliol a les nou del vespre. “Serà un concert en el qual els cantants ens ho passarem bé, però el públic també”, va explicar el tenor mataroní Josep Fadó en roda de premsa. Fadó vol repetir el format del 2011, quan es va organitzar una primera i exitosa gala lírica amb Càritas, i per això ha contactat amb “amics i col·legues” que, segons explica, “no han dubtat a participar”.

Cartell poc habitual

La llarga trajectòria professional de Josep Fadó arreu d’Europa permetrà veure a Mataró una posada en escena i uns cantants “poc habituals”. Arribats des del Teatro Real de Madrid, el Teatre del Liceu de Barcelona, l'ABAO de Bilbao i el Teatro Colón de Buenos Aires, Rocío Martínez, Albert Casals, David Alegret, Carlos Cosías, Júlia Farrés, Simón Orfila i la pianista Berta Brull seran a Sant Josep en aquesta gala benèfica.

Roda premsa Josep Fadó - Càritas

Repertori popular

“L’objectiu del repertori és popular”, relata el tenor mataroní, motiu pel qual les peces que s’interpretaran són conegudes pels amants de la lírica. “Es podran escoltar fragments de Carmen, ‘O sole mio’, ‘Cançó d’amor i de guerra’ i àries populars”, comenta Fadó,  que celebra que Sant Josep pugui tornar a acollir el concert com ja va passar fa cinc anys, ja que “és un espai que ens permet una proximitat i un contacte amb el públic que no s’aconsegueix si s’actua dalt d’un escenari”.

L’entrada al concert és lliure amb aportacions voluntàries. Des de Càritas, confien que els espectadors realitzaran petites donacions que ajudaran a complir l’objectiu de la gala, que no és un altre que recollir fons per a la residència d’avis Torre Llauder. El 2011, la gala va recaptar fins a 4000 euros.

Una residència que passa per un moment delicat, com va apuntar el seu director, Fèlix Feliu. “Som una petita institució que fa 30 anys que treballem per Mataró i que ens dirigim a persones amb dificultats econòmiques i pocs recursos”. Feliu va convidar a “fer apadrinaments i donacions” per tirar endavant el centre i va agrair a Fadó l’organització del concert.