La revelació poètica i musical de València

El Públic tanca la seva temporada de concerts en directe amb l'univers poètic de Roc Casagran vist pel duet de Borja Penalba i Mireia Vives

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 06 Maig 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Borja penalba i Llucia Vives
Poesia i música es faran un petó amb regust valencià, aquest diumenge a El Públic. L'espai cultural de Can Xammar tanca la temporada de música en directe després de diferents mesos i ho fa de la mà d'un duet sorprenent que encara és un secret a veus fins que deixa pòsit allà on presenta el seu nou espectacle.

Borja Penalba i Mireia Vives són un duet valencià que s'entenen la mar de bé amb només la  guitarra de coixí i les dues veus complementàries d'argument.

És cançó valenciana amb apunts de poesia, pop i folk, molt fresc i primaveral

La seva entesa s'havia de plasmar en un cosmos musical de composicions pròpies quan van llegir i quedar tocats per l'encanteri del darrer llibre del poeta Roc Casagran. Es diu 'L'amor fora de mapa' i és el títol del disc, de l'espectacle i de la confluència –ara que està de moda aquesta paraula– que propicia la cita d'aquest diumenge. A l’espectacle i al disc, Mireia i Borja interpreten 14 cançons basades en els poemes que apareixen a la novel·la mentre, entre tema i tema, l’escriptor recita fragments de l’obra.

L'espectacle es converteix, doncs, en un banquet íntim i acústic on l'univers de Casagran pren cos en l'harmonia única d'una guitarra com Borja Penalba –considerat un dels millors guitarristes dels Països Catalans– i la personalitat i la força de la veu de Vives. També hi haurà temps de recordar Maria Mercè Marçal o Ovidi Montllor.
A partir del territori que limiten aquests textos i melodies, Vives i Penalba basteixen una cançó d'autor valenciana amb apunts de poesia, pop i folk. Una de les grans sensacions de la temporada. Tan fresc i primaveral que enamora.