Els nous Ignorantes s'estrenen a casona

El grup presenta el nou disc al Clap fidels a la seva barreja de funk, reggae o latin amb un univers freak i humorístic inclassificable

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 08 abril 2016 00:00

Cultura 2014/2015, ignorantes 1

“Som un grup de ‘catxondeo’ però reivindiquem que se’ns prengui en 'sèrio'”. Aquesta és la carta de presentació de Los Ignorantes, un grup de Festa Major que es desestacionalitza amb bon motiu. Els mataronins tenen disc nou i, per tant, el seu públic està d’enhorabona. El grup actua avui divendres al Clap presentant en primícia el ‘Ruta Party Show’ que han finançat gràcies a una reeixida campanya a Verkami.

El seu cantant 'Miquel Esquerra' assegura que “estem molt contents de com ha quedat el disc i de com sona, feia tres anys que no gravàvem i volíem plasmar-hi la nova imatge del grup, que hem canviat de bateria i baixista i hem introduït teclat, trombó i trompeta, ara som més grup i fem més festa”. Repetim la pregunta perquè els fidels del grup sabran que si alguna cosa són els Ignorantes és festa i freakisme. Cal patir per un canvi de filosofia? “No, però ens hem fet grans i potser ens fan gràcia coses diferents i això es nota a les lletres”, explica Esquerra. Se’ns han fet grans, aquests mataronins mig xoumans mig músics?

Humor extrem

“Nosaltres riem de tot i mantenim l’humor extrem però potser abans érem més punkis i ara seguim endavant i busquem més enllà de la paròdia”. Entre les noves lletres hi ha la cançó ‘Lliure i congelat’ que asseguren que “volem desemmascarar la farsa del Maresme lliure i tropical, que a l’estiu tothom en fa gala però a l’hivern la gent penja la llar de foc a l’instagram i s’indigna si no neva a Mataró”. El directe seguirà “ple de parides” però “amb molt estil propi, perquè ens ha sortit una mescla de la mateixa manera que a la nostra música hi caben molts estils”.     

El disc és un treball plenament mataroní, ja que “és un disc que hem fet sense moure’ns del carrer de l’Alcalde Abril, perquè allà tenim el local d’assaig, allà hi ha Kub que és on el vam gravar i allà mateix hi ha el 24 Estudis on l’hem mesclat”, asseguren. El freakisme local té, aquesta nit, cita al Clap.

Cultura 2014/2015, ignorantes 2
El concert començarà a les 24h a 5 €  l'entrada a taquilla.