Josep Maria Roger enceta la Setmana de Música Antiga

El concert de clavicèmbal tindrà lloc diumenge després d’una conferència de Joan Vives

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Divendres, 06 Novembre 2015 11:22

Cultura 2014/2015, musica antiga

La música barroca torna a aterrar a la ciutat de Mataró amb la 33a Set­mana de Música Antiga. El primer a debutar en aquesta edició serà el pianista Josep Maria Roger que ho farà aquest diumenge a partir de les sis de la tarda.

Roger oferirà un concert de clavicèmbal, un instrument musical de teclat. A diferència dels pianos o els clavicordis, que tenen cordes percudides, el clavicèmbal té cordes polsades. Roger interpretarà composicions de Ferran Sor, màxim exponent del so galant a Catalunya.

Josep Maria Roger és un dels pioners a l’Estat en la interpretació del ‘fortepiano’ i un dels majors coneixedors de l’obra del compositor Sor. El concert s’interpretarà a la Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i l’entrada és gratuïta tot i que l’aforament és limitat.

Presentació prèvia

Abans del recital de piano, es farà una petita presentació a càrrec del director artístic de la Setmana de Música Antiga, Joan Vives. Enguany es dedica a la música del segle XVIII d’estil rococó, coneguda com a so galant.