Combat de glosa, Qui cantarà millor?

Aquest diumenge, a Sant Simó, a patir de quarts de 7 la tarda

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 23 Octubre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, laia pedrol

Després de l’èxit del combat de l’any passat on la sabadellenca Laia Pedrol va obtenir la victòria, aquest any torna aquesta cita dins les festes de Sant Simó, on glosadors de tot el país faran gala de la seva capacitat d’improvisar versos al moment. Amb l’acompanyament musical de La Coixinera i la col·laboració del Cor de Carxofa i els Glosadors del Maresme.

La glosa o cançó improvisada és el joc d’improvisar lletres al moment sobre melodies predeterminades. Aquesta pràctica consolidada a altres indrets del món, a casa nostra està en ple procés de recuperació. Nyacres, garrotins, jotes o corrandes s’aniran succeint en un seguit de proves.

La Coixinera és una companyia nascuda al Maresme l’any 2001 amb el principal objectiu de fer arribar el Sarau a tots els públics. Repartint Saraus per tot el territori i més enllà, aquesta formació vol establir un vincle entre les nostres melodies tradicionals i els ritmes més actuals, fent així la seva aportació concreta perquè la tradició musical del nostre país obtingui el reconeixement que es mereix i necessita.

ACTES

Festes Aplec de Sant Simó 2015

Dia:
Diumenge 25 d’octubre.

Horari:
18:30h.

Lloc:
Pati de l’Ermita de Sant Simó (Mataró)