Quinze himnes i una cançó eròtica al Born Centre Cultural

Clack, junt amb L’Avenç i Enderrock organitzen aquest concert el pròxim dia 8

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 03 Setembre 2015 12:04

Cultura 2014/2015, quinze himnes diada

El pròxim dimarts 8 de setembre del 2015, El Born Centre Cultural commemorarà la Diada Nacional de l’Onze de Setembre amb un concert únic: “Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica. Es tracta d’un acte promogut per Clack, juntament amb l’Avenç i Enderrock que reunirà sobre l’escenari intèrprets com Miquel Gil o Arnau Tordera, del grup Obeses, juntament amb el tenor Roger Padullés, Mariona Segarra, Jordi Fàbregas d’El Pont d’Arcalís, l’actor Joan Crosas o la Coral Cantiga amb la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya.

El concert comptarà amb un programa en el qual hi haurà “La Santa Espina”, “El cant de la senyera”, “L’estaca”, “Bac de Roda”, “La muixeranga”... Cançons populars que els catalans i les catalanes han acabat adoptant amb els anys, declaracions d’amor al país o de protesta davant situacions de repressió viscudes col·lectivament i que han acabat conformant un veritable cançoner popular.

El programa d’aquest concert culminarà amb Els Segadors, l’himne nacional oficial de Catalunya, que té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII. Un espectacle musical, doncs, amb un programa de quinze cançons que la memòria col·lectiva ha convertit en himnes populars i un himne oficial que prové d’una cançó eròtica que cantava el poble.

La Simfònica, un referent

El concert anirà a càrrec d’una de les formacions de més prestigi del país: la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, sota la direcció de Francesc Cassú, que s’ha encarregat de l’arranjament de les cançons del programa, juntament amb Adrià Barbosa. La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya és una formació musical única integrada per instruments de corda tradicionals d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla, representant l’esperit modern però alhora arrelat a la tradició que defineix aquest concert.

Després del documental

Clack organitza aquest acte dins dels actes del Born amb motiu de la Diada Nacional un any després d’estrenar a la televisió el documental ‘Bon cop de falç’ sobre la història de l’himne nacional de Catalunya. Aquest documental es basava en el llibre ‘Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional’ de Jaume Ayats.