Gerard Quintana: “Hem parit un espectacle en majúscules per Les Santes”

Entrevista al cantant del grup gironí, que torna als escenaris i serà a Les Santes divendres que ve

  • Anna Aluart // Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 15 Juliol 2015 19:08

Sopa de Cabra

Fa mesos que prepareu els tres concerts d’aquest estiu. Com ha anat aquest procés?

Fa només dos mesos però sembla que faci trenta anys, d’alguna manera hem recuperat sensacions de fa molt temps. Ha estat un treball intens, treballar amb Sopa sempre és molt absorbent, i molt exigent. Hem estat mesos treballant amb les noves cançons, algunes d’elles les podrem sentir el dia del concert a Mataró, i durant els tres concerts podrem sentir algunes novetats.
El gruix del nostre repertori del concert seran les cançons més representatives de Sopa de Cabra.

Què podeu avançar de l’enregis­trament del nou disc? Està gairebé enllestit?

Després del primer concert a Sant Feliu ens tancarem una setmana a l’estudi, i tornarem a gravar després del concert de les Santes. Hem estat treballant al voltant d’unes 24/30 cançons que hem creat i ens hem quedat amb 11. Esperem que tingui una bona acollida, està sent un treball intens.

Fa 24 anys que no toqueu a Mataró, quines diferències hi ha entre el concert del 1991 i aquest que fareu per Les Santes 2015?

Recordo perfectament aquell concert al mateix parc, aquells eren els inicis de Sopa de Cabra, i vam tocar amb Sau. I en aquest concert de Santes 2015 a Mataró tocarem cançons que gairebé ni existien, farem un repàs dels 30 anys i incorporarem 3 cançons noves del nou disc, serà una manera de contrastar-les amb el públic i veure com responen al nou treball.

“Recordo perfectament el concert del 1991 al Parc, eren els nostres inicis i vam tocar amb Sau”

Sabem que la infraestructura d’aquest nou concert serà espectacular, Sopa de Cabra torna trepitjant fort. Què ens podeu avançar d’aquest concert per Santes?

Amb Sopa de Cabra aquesta vegada hem parit un espectacle amb majúscules, una producció d’aquest tipus normalment són en gires grans i internacionals, i molt complicat de fer, malauradament en el nostre context és molt difícil fer aquest tipus de concerts, costa molt plantejar una proposta escènica pròpia i més en la majoria de circuits de festes majors, i amb aquests tres concerts hem treballat i hem volgut satisfer aquest repte, aquest somni i apostar per aquest tipus d’espectacle, i hem treballat al màxim en aquest sentit. 

Hi haurà la realització en directe de diverses càmeres que enregistraran l’escenari i ajudaran a reflectir el que està passant en tot moment en una pantalla d’enormes dimensions, i hem treballat alguns vídeos que hem fet especialment per a algunes cançons en concret, hem estat creant amb Joan Rodón, i molta més gent, gran part de l’equip d’imatge que va participar amb Mar i Cel de Dagoll Dagom, ells ens han ajudat a crear les imatges i el contingut per a una sèrie de cançons. D’aquesta manera podrem accentuar les sensacions i augmentar l’emoció que vol explicar el tema. No vull parlar dels continguts perquè vull que sigui una sorpresa, però serà molt potent.

Amb tanta envergadura, i sent tan diferent, quina resposta espereu del públic?

Doncs la millor. Hi ha molta gent que ens ve a veure i ens està comunicant les ganes de fer-ho, que espera gaudir de les cançons que ja coneix i creiem que tant els que estem a dalt i els que estiguin a baix disfrutarem un munt.

“Ens deixarem portar per l’ambient de Festa Major, venim amb molta il·lusió i ganes”

Sopa de Cabra arriba a Les Santes 2015 amb les piles carregades?

Sopa de Cabra ve al 100 per cent, el fet de ser la mateixa formació de sempre, accentua aquesta confiança i complicitat entre nosaltres. Venim amb molta feina feta, com mai ho havíem fet, perquè és un espectacle molt exigent i requereix un alt nivell d’implicació. Som unes 45 persones treballant, ens ha demanat molt treball previ.

Aquest plantejament el fareu servir amb la següent gira?

Tota aquesta proposta necessita una gran quantitat de públic, tot depèn de la resposta de la gent i necessita un mínim de públic perquè sigui viable, tot dependrà de si el disc té bona acollida, llavors possiblement podrem seguir treballant en aquesta línia.

Els tres concerts de la gira són ambients molt diferents. Els altres dos són en festivals amb la gent asseguda però a Mataró veniu per Les Santes. Com ho enfoqueu?

El de les Santes és el concert més diferent dels tres, l’hem hagut d’adaptar una mica, però ens deixarem portar per l’ambient, sí que hem fet algun canvi però a cap dels tres concerts es perdrà res, al contrari. Venim amb molta il·lusió i ganes.