La programació del Festival Jaume Isern

S'inicia aquest diumenge amb la Toccata i fuga de Johann Sebastian Bach

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 03 Juliol 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, KONSTANTIN
Inici apoteòsic
La programació d’aquest IV Festival Internacional d’Orgue s’inicia amb un espectacle que, des de l’organització es qualifica d’únic i “apoteòsic”. Raúl Prieto, Konstantin Volostnov i Ulrich Walther interpretaran la famosa Toccata i fuga en re menor de Johann Sebastian Bach a la mil·lenària Basílica de Santa Maria amb tres orgues: l’orgue monumental, l’orgue petit i l’instrument de concert de Prieto.

Toccata i fuga en re menor a 3 orgues
Diumenge 5 de juliol - 21h
Basílica de Santa Maria - Entrada lliure.

Ciutat 2014/2015, Ulrich Walter Horror musical
Ulrich Walther torna al Teatre Monumental amb una proposta terrorífica: el famós Nosferatu, una simfonia de l’horror, de F. W. Murnau, basat en la història original de Bram Stoker, Dràcula. Una obra mestra del terror que s’uneix en aquesta proposta a les improvisacions a l’orgue de Walther.

Nosferatu, una simfonia de l’horror
Divendres 10 de juliol - 21h
Teatre Monumental - Entrada lliure.

Ciutat 2014/2015, Raul Prieto Acostar l’orgue
Després de la seva participació a la primera cita del festival a Toccata i fuga en re menor a 3 orgues, Raúl Prieto surt al carrer per acostar aquest instrument als mataronins i mataronines que passegen pel centre de la ciutat. Prieto realitzarà actuacions intermitents de 20 minuts que volen fer gaudir els vianants.

L’orgue al carrer
Dissabte 11 de juliol - De 17.30 h a 20 h
Davant de l’Ajuntament - Entrada lliure.

Ciutat 2014/2015, Thomas Revalidar
Ara fa dos anys, en la segona edició del Festival, Thomas Trotter va oferir un concert que es va saldar amb un èxit “contundent”. Un resultat que ara Trotter, reconegut com un dels organistes més famosos del món, vol intentar superar. Un nou èxit en els seus trenta anys d’experiència.

Thomas Trotter
Dissabte 11 de juliol - 21h
Basílica de Santa Maria - Entrada lliure.

Ciutat 2014/2015, Maria Ruano Orgues internacionals
Un organista americà i una organista russa interpretaran música de Händel juntament amb la violinista catalana Maria Ruano Caño, especialitzada en música barroca. Un concert de nivell internacional amb Ekaterina Dubravskaia i Robert Rouch a l’orgue.

Concert internacional d’orgue i violí
Dimarts 14 de juliol - 21 h
Convent de les Carmelites Descalces - Entrada lliure.

Ciutat 2014/2015, Jane Parker Primer de primera
Jane Parker-Smith és considerada la primera dama de l’orgue: una concertista amb una dilatada carrera de més de trenta anys plena d’èxits. Serà la primera vegada que toca a la Basílica de Santa Maria i, de fet, la primera oportunitat per sentir-la a Catalunya i a Espanya.

Jane Parker-Smith
Dimecres 15 de juliol - 21h
Basílica de Santa Maria - Entrada lliure.