“Som mediterranis i fem un folk-rock de diferents influències”

Projecte Mut, el grup balear del moment, actua dissabte a la Sala Privat

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 24 abril 2015 12:53

Cultura 2014/2015, mut

Projecte Mut arriba a Mataró a presentar el seu disc ‘Idò’ aquest dissabte a Privat. El grup compleix 10 anys aquest 2015 plenament consolidats als circuits en català.


Esteu en el vostre millor moment?

Sí, segurament. Però això no té cap secret, si ara recollim els fruits és, gràcies a la perseverança de treballar en una línia que ens agrada, anar guanyant territori a poc a poc i fent de cada concert la millor carta de presentació. També hi ha una feina important de promoció però el que ens ha donat la darrera empenta és que s’ha escampat el boca-orella del que fèiem.

Heu arribat a sonar en circuits comercials tocant instruments no habituals.

És el que sentim i hem fet sempre. Toquem la bandolina, la flauta, l’ukelele o l’acordió i aconseguim un so força característic sobretot amb aquesta base però sense renunciar per res a la guitarra elèctrica. Hem picat molta pedra musicalment i hem aconseguit un so especial que agrada.

Això és el que us fa diferents?

Sí i no. En certa manera aquí teniu uns Ebri Knight que han apostat en el directe per violins o acordions i també ho han fet sense complexos, Nosaltres sonem com eivissencs que som i volíem connectar amb unes arrels musicals que ens sentim molt nostres. Musiquem poesies i li posen una música adequada sense renunciar a ser “canyeros”.

Us sentiu còmodes amb l’etiqueta musical que us han penjat? Feu folk-rock?

Sí però fem un folk que beu dels quatre vents i dels quatre punts cardinals en el que hi ha influències americanes roqueres, sí, però també tarantel·les italianes, alguna influència més europea o fins i tot asiàtica. Som de les Illes i ens sentim sobretot mediterranis amb tot el que comporta, una barreja força interessant d’influències i sons. I sobretot potser fer folk-rock però el fem de forma contundent, de forma molt rítmica i a la vegada melòdica.

Sou un grup amb un peu a les Balears i un a Catalunya. La mar separa o uneix?

Les dues coses, ja ho sabem. Nosaltres tenim dues bandes diferents, una per quan toquem a Catalunya i l’altra a les Illes. El més important és que sabem que a Catalunya és on podem créixer i on hi ha mercat, aquí és on es cou tot i on tenim el futur els grups de les Illes. A Catalunya i a la resta de Península, començant pel País Valencià.