El Cruïlla Bcn suma Kendrick Lamar i Lauryn Hill al seu cartell

Aloe Blacc i Emeli Sandé se sumen a Franz Ferdinand, Mr Gong o Capital Cities

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 15 abril 2015 09:51

Lauryn Hill

El Festival Cruïlla Bcn 2015, que se celebrarà al Parc del Fòrum els dies 10, 11 i 12 de juliol, ha completat el seu cartell amb l’anunci de diverses incorporacions, entre les quals dos grans caps de cartell: Kendrick Lamar i Lauryn Hill. Aloe Blacc, Emeli Sandé, Milky Chance, i els catalans Anna Roig i l’Ombra de Ton Chien, Ferran Palau, Coriolà, Los Retrovisores o The Gramophone Allstars són altres artistes que ha desvetllat aquest dimarts el festival. El Cruïlla, que ja es considera “el gran festival del juliol a Barcelona”, manté una tercera jornada de concerts, el diumenge, dedicada al públic familiar, amb les actuacions d’Asaf Avidan & Band i Anna Roig.

Kendrick Lamar, un dels músics del moment

Aquesta edició del Cruïlla Bcn ha de ser la que consolidi el Cruïlla com el festival d’estiu a Barcelona, i com el gran esdeveniment del juliol, proclama el director del certamen, el mataroní Jordi Herreruela, aquest dimarts. Amb tot, el director diu que són poc amants de “parlar de xifres de públic ni d’impacte econòmic per la ciutat”, i que aquest no és un festival que pugui ser exportat tal i com està plantejat, això és, per als barcelonins i les barcelonines. Cal recordar que el Cruïlla va començar com un festival durant tot un mes a Mataró, abans de passar a ser un festival de cap de setmana a la capital.

“Passarà a la història”

El director dóna per tancat el cartell d’aquesta edició amb l’anunci d’artistes que s’ha fet aquest dimarts. El gran nom és el de Kendrick Lamar, l’mc i músic nord americà que ja va actuar l’any passat al Primavera Sound, però que acaba de publicar un disc que està sent aclamat pel públic i la crítica i que, ha insistit Herreruela, “passarà a la història de la música”.

L’altre gran artista internacional que s’ha desvetllat aquesta setmana és Lauryn Hill, o Ms. Lauryn Hill, tal i com apareix al cartell del festival. Fundadora de The Fugees, guardonada 8 vegades als Grammy, Hill és una “dama” de la música negra contemporània, amb el soul i el hip-hop per banderes.

Els altres artistes internacionals que completen el cartell són Damian -Jr.Gong- Marley, els escocesos Franz Ferdinand en associació amb el duet californià Sparks, Jamie Cullum, Aloe Blacc, Of monsters and men, Emeli Sandé, Milky Chance, Cocoroise, Capital Cities, Asaf Avidan & Band, The Cat Empire, Caravan Place, Archive, Dub Inc., O Rappa, Le Peuple de l’Herbe, Vitage Trouble, Xavier Rudd and the United Nations, Osibisa, Zuco 103, Kiril Djaikovski (feat. Tk Wonder), Diana Fuentes, Birth of Joy, Troker.