Luar Na Lubre, la coherència del folk celta

Avui divendres a partir de les 9 del vespre, al Monumental

  • Redacció
  • Divendres, 20 Febrer 2015 00:00

Cultura 204/2015, Luar Na Lubre

Des del 1986 Luar Na Lubre interpreten músiques tradicionals, velles cançons, sempre des de la seva visió. Treballen sobre músiques d’arrel aportant el seu color, el mateix que amb les seves pròpies composicions, que sempre tenen inspiració en la música gallega. La música de Luar Na Lubre és suggerent, variada, que permet el ball i el somieig. Són cançons vitals, amb ànima, ben elaborades i amb vocació de permanència. De gran abast col·lectiu i que volen per sobre de les fronteres.

Interpreten músiques tradicionals, velles cançons, sempre des de la seva visió. Treballen sobre músiques d’arrel aportant el seu color, el mateix que amb les seves pròpies composicions, que sempre tenen inspiració en la música gallega. I quan apareix el terme fusió... sempre diuen que provenen d’un país permeable, cosa que ha contribuït l’emigració d’anada i tornada.

Però la música de Luar Na Lubre no entén de fusions i confusions, de modes i de vaivens. És un exemple de lleialtat a una manera de fer, de descobrir enllaços entre l’arrel i el contemporani, de constància en temps difícils que sempre dóna fruits. Són més de 25 anys al peu del canó amb un recorregut que ara s’ofereix a la caixa “Sons da lubre nas noites de luar”, un reflex del més significatiu d’un repertori que Luar Na Lubre porta elaborant des del 1986.


ACTES

Dates:
Divendres 20 febrer

Hora:
21h

Lloc:
Teatre Monumental (La Riera, 169. Mataró)

Preu:
Anticipada: 15e.
Taquilla: 18e.