Sílvia Pérez Cruz encapçala el 10è Músiques Tranquil·les

L’Espai Culinari del Cafè de Mar i l’Arcàdia se sumen al Monumental, Clap i Públic

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 17 Desembre 2014 16:04

Musiques tranquiles

Una dècada d’història no és poca cosa i més per a un cicle musical com el Músiques Tranquil·les de Mataró. Dimarts es va presentar la desena edició d’aquest projecte de la Casa de la Música que enguany arriba a més espais que en cap ocasió anterior i suma l’Espai Culinari del Cafè de Mar i l’Arcàdia als tres espais habituals de les darreres edicions, el Clap –amb l’Ap, la seva sala petita–, el Monumental i El Públic.

Si un nom està per sobre de tota la resta pel que fa al cartell del 2015 del cicle, és el de Sílvia Pérez Cruz, que amb el seu duet amb Raül Fernàndez s’està confirmant com un dels noms de més reclam del moment. Jordi Herreruela, director de la Casa de la Música, ha recordat que “l’entesa especial entre els dos va néixer en un concert al Clap del Músiques Tranquil·les i ara és un dels concerts més buscats i les entrades volaran”.
Sílvia Pérez Cruz actuarà el divendres 23 de gener en el que serà el segon concert d’un total de 18 entre el 17 de gener i el 27 de març. El Músiques Tranquil·les és per a Herreruela “un cicle per quan fa fred i estem recollits i volem una proposta musical pausada, detallista, amb especial interès a les lletres i la instrumentació”.

Caps de cartell al Monumental

La Casa de la Música programa els concerts a un teatre Monumental que acollirà, a banda de Cruz, els concerts de Gospelsons, Luar na Lubre, Joan Dausà i la Màgia de la Veu, el nou projecte d’Andrea Motis, Joan Chamorro i tres coristes més del planter de la Sant Andreu Jazz band. També són noms a destacar els de Pau Vallvé que actuarà a l’Ap o el de Miquel Abras que és el nom més destacat que programa El Públic.

Musiques tranquiles

La gran novetat d’aquest Músiques Tranquil·les és que l’Espai Culinari del Cafè de Mar i l’Arcàdia se sumen al cicle, per bé que el local del carrer d’en Pujol ja hi havia participat en la seva primera època. Elena Ponce i Gustavo Herraiz van presentar els seus concerts, del cantautor valencià Feliu Ventura i Borja Penalba i de la proposta de música negra, Extraño Weys, en el cas del Cafè de Mar i de Paula Klason i Livia Mauretti en el cas de l’Arcàdia. Pel regidor de cultura “la suma de dos espais més a un cicle com és el Músiques Tranquil·les demostra que quan la col·laboració entre públic i entitats és possible tots plegats anem més enllà”.  Al Públic hi actuaran grups locals com Jarps, “la petita gran revolució” segons Eloi Aymerich, A la Quieta Band o Leds.