Comiat multitudinari a Peret

Avui divendres, en una cerimònia íntima, la família s'acomiadarà a Mataró

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 29 Agost 2014 13:59

Capella ardent Peret

La capella ardent de Peret instal·lada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona durant tot ahir dijous va rebre la visita de desenes i desenes de ciutadans des de les onze del matí, quan es va obrir l'accés a tothom que es volgués acomiadar de l'artista. Barcelonins, ciutadans de la resta de Catalunya i fins i tot de la resta de l'Estat que visiten la ciutat aquests dies van anar accedint a la sala on descansava el fèretre de Peret.

La capella ardent va seguir oberta al públic fins a dos quarts de deu de la nit. Avui divendres, en una cerimònia íntima, la família s'acomiadarà finalment de Peret a Mataró. És previst que en aquest funeral diversos músics interpretin dos temes de Peret, 'Por que yo me iré' i 'El muerto vivo', per desig de l'artista.

La guitarra que s'enduia a totes les gires i una altra de reproduïda amb flors vermelles i blanques reposava als peus del fèretre de Peret per acompanyar-lo en el seu últim viatge. "Són moments dolorosos, però ho portem amb molta alegria per l'afecte que demostra la gent i perquè ell així ho volia. És el que sempre transmetia", expressava Dani Salvat, nét de l'artista, guitarrista i productor musical. "Ens demanava que no estiguéssim tristos", recordava.

L'últim treball de Peret veurà la llum

Els cantants Lucrecia i Dyango o alguns dels integrants d'Ojos de Brujo i del conjunt Sabor de Gràcia, van voler donar personalment les condolences a l'extensa família de Peret. Un dels músics que acostumava a acompanyar-lo en les seves actuacions, José Manuel Fernández, el va desciure com "un puntal" de la rumba, que ara es queda,  "òrfena i sense alè". A parer seu, el genial artista "era un número u sobre l'escenari". "Parlant, aprenies d'ell", assegurava.

També remarcava  el caràcter treballador i "perfeccionista" de Peret el seu nét, Dani Salvat, que avançava que el disc que ultimaven veurà la llum. "Està verd encara, però es gravarà", assegurava. "Ell coneixia el seu estat de salut i va voler acabar la seva feina per si hi havia cap complicació". El nou treball discogràfic comptarà amb deu temes interpretats en català. "Serà un 'popurri', amb cançons clàssiques i també adaptacions d'alguns temes estrangers. Hi ha on escollir", segons va detallar.