Mor Peret, el Rei de la Rumba

El mataroní tenia 79 anys i havia anunciat fa setmanes que tenia càncer

  • Redacció
  • Dimecres, 27 Agost 2014 13:04

Peret

Avui dimecres al migdia s'ha donat a conèixer la mort de Peret, el Rei de la Rumba. El mataroní Pere Pubill Calaf, que el 2011 es va convertir en el primer Fill Predilecte de la ciutat, tenia 79 anys i havia anunciat fa tres mesos que tenia càncer i que abandonava de forma provisional la seva activitat musical.

Peret és l’exponent més internacional de la rumba catalana, autor de cançons com ‘Una lágrima cayó en la arena’, ‘El Muerto vivo’, ‘A todo gas’ o ‘El mig amic’. Havia nascut al Carrer de la Palma, on hi ha una placa que ho recorda. Per Les Santes del 2012 va actuar per primera vegada a la ciutat, en un concert-homenatge al Passeig del Callao.
Els darrers temps, Peret s’havia significat a favor del dret a decidir i un dels seus darrers banys de multituds va ser la recordada actuació al Concert per la Llibertat el juny el 2013. Quan va anunciar la seva retirada estava preparant un disc en català, el primer íntegrament en aquesta llengua de la seva prolífica carrera.

Peret, el Rei de la Rumba, va ser l’artista més internacional d’aquest estil musical, amb gran renom a Amèrica del Sud. També va destacar en la seva actuació als Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Recupera aquí l'entrevista amb Peret de gener de 2013