El Clap fa 14 anys amb Els Catarres i Delafé

Dues nits de concerts i sessions de discoteca especials

  • Cugat Comas // Foto: arxiu
  • Dijous, 23 Gener 2014 18:59

Cultura 2013, catarres

És una cita ineludible de cada final de gener. El Clap està d’aniversari i la manera de celebrar-ho és un pastís musical doble, dues nits de concerts i la posterior i conseqüent nit que s’allarga amb sessions de discoteca especial. Cada any per aquestes dates, un dels grups que més ha fet remenar l’esquelet els darrers temps, fa parada a Mataró al costat d’un altre que també tingui el rastre de l’èxit perseguint-lo.

L’alineació d’aquest 2014 al Clap, que fa 14 anys, la formen Germà Negre i Els Catarres divendres i Delafé y las Flores Azules el dissabte. Dues propostes que tenen números per omplir la sala. Música en directe a banda, les sessions de discoteca de divendres i dissabte es revestiran de celebració.

Els Catarres, un dels grups de més èxit el 2013

Els Catarres dins una sala poden quasi semblar una novetat. La veritat és que el grup va ser una de les grans revelacions del ja acabat 2013 a partir d’una gira intensa per festes majors, places i festivals que els ha consolidat, amb dos treballs en el seu haver, com un grup bàsicament bellugadís que encomana festa amb els seus acords i lletres marcats de l’esperit de les nits d’estiu.

Però com diu el refrany tota cuca que viu a l’estiu ha de tornar durant l’hivern al niu, i això és el que fan Els Catarres buscant altre cop el contacte diferent dins de la sala, en aquesta ocasió al Clap, que també podrà ser testimoni de les primeres cançons acabades del pròxim disc del grup que ha de sortir a la llum abans que torni l’època de l’any més pròpia de la seva temperatura musical festiva.

Abans dels Catarres obrirà foc Germà Negre, un conjunt amb versions especials i esbiaixades de diferent música catalana.

Delafé y las Flores Azules tornen al Clap

Delafé i el ‘flow’

El Flow és un concepte musical associat al rap. Defineix amb quina cadència es llencen les paraules sobre els ‘beats’ o bases. Delafé y las Flores Azules fa temps que vessa conceptualment de les etiquetes que se’ls han volgut posar i mantenen un discurs musical propi basat en lletres personals i tendres, un joc entre subtil, fosc i colorista pel que fa a les músiques i el “flow” personalíssim d’Òscar D’Aniello que posa juntament amb Helena Miquel el segell marca de la casa del grup.

Ja fa temps que els Delafé han deixat de sorprendre i que acumulen hores de concerts, quilòmetres de viatge i desenes de seguidors de l’ambient únic que desprenen. El seu fer encomanadís tancarà sobre l’escenari aquests 14 anys del Clap.