Manel encapçala el novè Cicle de Músiques Tranquil·les

Blaumut, la Iaia, Gospel Sons i Pepper Pots, entre els 21 artistes programats

  • Cugat Comas
  • Dijous, 19 Desembre 2013 12:58

Manel, en el seu darrer concert a Mataró

Manel tocarà el 7 de març com a cap de cartell del Músiques Tranquil·les, que també programa grups com The Pepper Pots, Gospel Sons, Maria Coma, la Iaia, Blaumut o Joan Colomo. Mataró estrenarà el 2014, del 17 de gener al 16 de març, amb la novena edició del Cicle de “música relaxada per un públic adult”. La programació s’ha presentat en roda de premsa i condensa 21 artistes en 13 nits diferents, 6 al Clap, 4 a El Públic i 3 al Teatre Monumental. El regidor Quim Fernàndez, Jordi Herreuela de la Casa de la Música i Eloi Aymerich del Públic han segut plegats per presentar una edició que en paraules d’Herreuela “manté el nivell de les edicions anteriors i aconsegueix una col·laboració públic-privat que és clau perquè Mataró pugui mantenir el nivell de programació musical que té actualment”.

Manel en directe al Primavera Sound

 

El concert de Manel al Clap és la gran cita d’una programació que conté altres al·licients. El Clap acollirà Maria Coma, la Iaia, Anímic i Tropic Panda en el tríptic inaugural del 17 de gener, el soul-funk-jazz internacionalment conegut de The Pepper Pots o el primer concert de la gira de presentació del nou disc de Joan Colomo. El Monumental es reserva pel concert habitual de Gospel Sons i per la revelació musical de la música catalana, el pop d’autor melós de Blaumut que Herreuela vaticina com “un èxit, serà la gran sorpresa d’aquesta edició”, ha dit.  També per primera vegada  en el cicle hi haurà un concert familiar un diumenge al migdia amb les big bands de Sant Andreu i de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

Quatre nits a El Públic
L’espai cultural de Can Xammar programa quatre nits de la mà de Jofre Bardagí i Los Peces de Cristina, una nit dedicada als cantautors de la mà de Miquel Pujadó i Genís Mayola, el debut en solitari de Georgina Blanch, una de les veus més privilegiades de Mataró i el Maresme i una darrera nit folk amb Batak i Origen. Per Eloi Aymerich es tracta d’una selecció de “segones espases” que l’espai programa “perquè és important sentir-nos part d’un projecte de ciutat com és el Músiques Tranquil·les”.

Concepte consolidat
La del 2014 és la novena edició d’un Cicle que ha deixat enrere els temps en què havia d’explicar el concepte homònim de músiques tranquil·les. “Ara veiem com en altres àmbits, festivals i cicles s’utilitza la nostra fórmula per programar”, explica Jordi Herreuela.

En aquest sentit el regidor Quim Fernàndez destaca que “arribar a la novena edició d’un cicle com aquest mantenint la qualitat té molt de mèrit, el Músiques Tranquil·les està consolidat i forma part de la programació regular de la ciutat al costat d’altres cicles com la Setmana de la Música Antiga, el Festival Internacional d’Orgue, el jazz a Torre Llauder o la temporada regular al Foment”. A aquesta programació cal afegir la programació regular de la Casa de la Música, un projecte lligat a la resta de Cases de la Música que estan rebent suport per part de la Generalitat i que Herreuela no dubta a qualificar de “estructura d’estat que han de ser el motor de l’activitat musical del país”.