Muchachito: enèrgic i incansable

El cantant torna a fer embogir el Clap amb prop de 3 hores de concert

  • Àlex Soldevila
  • Dilluns, 11 Novembre 2013 10:40

Muchachito

Enèrgic, incansable, s'acaben els adjectius quan es tracta de parlar sobre Muchachito. Aquest cop acompanyat de Diego Pozo, més conegut com "El Ratón" del famós grup Los Delinqüentes, i del pintor i il·lustrador Santos de Veracruz. La mescla de dos grans artistes de la rumba i els ritmes "bailongos", va donar com a resultat el que probablement és un dels millors concerts de Muchachito, en el qual, acompanyat dels seus característics bombo i guitarra, van inundar de ritmes frenètics tot el Clap.

No va quedar ningú que no sucumbís al ritme dels seus famosos temes "la quiero a morir" o "ojalá no te hubiera conocido nunca". Però la cosa no va quedar aquí, el repertori musical va passar també per cançons de Los Delinqüentes, la marxosa "el aire de la calle" que tots algun cop o altre hem corejat, temes de formacions anteriors de Muchachito com "los 40 forajidos" de G5, atrevint-se inclús a versionar Bruce Springsteen o, fins i tot, repassant cançons per acontentar els més roquers de la sala, com "palabras para Julia" de Los Suaves.

Muchachito

Homenatge a Peret

El moment àlgid de l'actuació, on Jairo Perera (conegut com a Muchachito), es va posar definitivament al públic mataroní a la butxaca, va ser quan demostrà el seu apreci per la figura del rumbero local Peret, cantant-ne el seu èxit "el muerto vivo". Muchachito y sus compadres, van marxar del Clap després d'un concert que per poc no arriba a les 3h, després de diversos intents d'abandonar l'escenari i que el clamor del públic assistent els ho impedís, a base de cridòria demanant més i més. I no, no van decebre. No van voler marxar de l'escenari sense abans recordar i agrair a aquesta comarca, i a aquesta ciutat, Mataró, on sempre que hi vénen, se senten com a casa.