La 2a Nits de Torre Llauder concentra l'oferta al juliol

El festival de Jazz al jaciment té Carles Benavent entre els noms destacats

  • Albert R. Dot
  • Dilluns, 01 Juliol 2013 11:49

Nits de Jazz al Torre Llauder

La segona edició del festival Nits de Torre Llauder concentra aquest any tota la seva oferta musical durant aquest mes de juliol per evitar "ensurts" climatològics com els que va patir l'edició anterior. "L'any passat vam anar molt enllà en el calendari i un dels últims concerts ja es va haver de traslladar al Casal per la pluja", recordava el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, durant la presentació de l'edició d'enguany del festival de jazz. Una edició que tindrà quatre concerts des del proper 11 de juliol i fins l'1 d'agost, de cara a buscar el bon temps i així "poder prendre la fresca i una copeta" mentre es gaudeix de la programació posada en marxa, com ja és tradició, per l'expert en jazz Pere Pons.

Pons ha estat l'encarregat de glossar els noms propis d'aquesta edició com Martí Ventura que obre la programació el dia 11, Carles Benavent, Lluís Ribalta, Joan Garrobé o els mataronins Ivó Oller i Gerard Nieto. Pons ha volgut destacar que s'ha volgut anar "a fer país per donar oportunitats aquí". Tot i la proximitat, els participants tenen un alt nivell internacional. La meitat dels concerts són, a més, presentacions de discs que sonaran per primera vegada en directe en l'entorn de la vil·la romana de Torre Llauder.

Nits de Jazz al Torre Llauder

Una altra de les novetats d'aquesta segona edició, més enllà del calendari avançat i concentrat, és la forma en que es busca lligar la música amb la cultura i el coneixement. En aquesta ocasió, la introducció a l'entorn i a la història de Torre Llauder anirà a càrrec d'una teatralització a càrrec d'actors. D'aquesta manera, es busca, segons Fernàndez, "fer promoció de ciutat, a més de cultura". "Aconseguim gent que potser no vindria a conèixer la vil·la amb un arqueòleg", afegeix el regidor sobre l'altra vessant d'aquestes Nits de Torre Llauder.

Les entrades del cicle, que es va iniciar l'any passat aprofitant el 50è aniversari del descobriment del jaciment romà, tindran un preu d'11 euros, excepte el concert del 26 de juliol que serà gratuït al formar part de la programació de la Festa Major de Les Santes.

LA PROGRAMACIÓ

Martí Ventura Trio. 11 de juliol.

Gerard Nieto i Ivó Oller & Quintet Band. 18 de juliol.

Carles Benavent Trio. 26 de juliol.

Joan Garrobé, Jordi Camps, Lluís Ribalta. 1 d'agost.