El Messies de Haendel participatiu al Monumental

El plat fort tanca la trentena edició de la Setmana de Música Antiga

La Setmana de Música Antiga plega veles aquest cap de setmana amb el que, ja el dia de la presentació, es definia com el plat fort d’aquesta edició. El concert que tancarà aquesta edició serà la interpretació participativa del Messies de Haendel. Per primer cop es farà a Mataró una d’aquestes cantades massives molt populars a Gran Bretanya i també tradicional a Barcelona. Amb el Teatre Monumental com escenari interpretaran aquest clàssic 120 cantaires entre membres del Cor Ciutat de Mataró, el Cor Madrigalista, el Cor i l’Orquestra de Cambra de Granollers i 24 cantants voluntaris.

El cèlebre ofertori s’interpretarà el 22 de desembre. “Tot i ser molt popular, el Messies és una obra amb molts detalls per conèixer, matisos que s’han d’anar trobant”, explicava el dia de la presentació Joan Vives, impulsor i membre d’Unda Maris.

Iniciada el 24 de novembre per “ballar, cantar, escoltar i gaudir”, la Setmana de Música Antiga ha arribat aquest any a la seva edició número 30. Es tracta d’un número rodó que s’ha celebrat, en paraules de Vives, amb una programació “més oberta i participativa que mai”.