Alfred Garcia: “'1016' és una empremta d’una època passada”

El cantant protagonitza el concert de pagament de Les Santes 2019

  • Marina Alaminos // Fotos: cedides
  • Dissabte, 27 Juliol 2019 12:20

Alfred Garcia

Ha viatjat de la Terra fins a Mart i ara arriba a Les Santes per fer cantar el públic mataroní amb els èxits del seu primer disc, 1016. Alfred García ha aterrat al panorama musical espanyol després del seu pas per Operación Triunfo i Eurovisión amb una gira molt personal que el durà per les sales més importants del país. Un artista revelació amb un so i unes lletres úniques que de ben segur farà vibrar el Parc Central.

Vens del món de​l jazz i del Taller de Músics. Què en queda i què té 1016 d’aquest Alfred?

Tot. Perquè en el directe faig destacar molt els músics i la meva pròpia faceta de músic, així que d’aquell Alfred encara hi és tot. I tot i que bec de moltes influències, al final "1016" no deixa de ser una empremta d’una època passada.

Abans de produir el disc, era aquest el so i el resultat que tenies pensat?

No ho sé, ho deixo tot bastant a l’atzar. Crec que un 50% de les possibilitats s’han de deixar obertes i arriscar, perquè també ens hem d’equivocar. Jo m’equivoco cada dia, i cada dia segueixo aprenent.

L’Alfred de fa cinc anys s’hauria imaginat arribar fins a aquí?

Sí, l’Alfred de fa cinc anys tenia molta imaginació! Tant Operación Triunfo com Eurovisión m’han donat tot el que tinc, perquè al final serveixen per arribar a un públic bastant ampli i poder dedicar-t’hi.

També versiones l’Himne del Prat. Què signifiquen per a tu els teus orígens?

Aquesta versió era una manera de reivindicar que sempre portaré l’empremta del Prat al cor. El concert de Les Santes de fet és molt semblant al que vaig fer al Prat fa un any, on al cap i a la fi se celebra la festa d’una ciutat.

En aquesta gira has apostat per sales petites, però sempre amb sold out. L’escenari de Les Santes, en canvi, és obert i molt més gran.

L’essència del concert serà la mateixa. La gira “1016” és la primera que fem i està anant molt bé, però les sales petites també són grans escenaris. Els recursos que tenim ara a l’abast no són els mateixos que tenia quan anava a tocar al JazzSí Club.

Una gira que també cuida molt el so i els petits detalls.

Sí, però tot ve dels meus referents. Des de Michael Jackson fins a David Bisbal hi ha un gran ventall de possibilitats musicals, però tots dos comparteixen el fet que muntaven un gran xou. I jo he agafat l’essència d’aquests grans xous i l’he portada a les sales. Crec que aquest ha estat el gran què de l’espectacle.

Ets una persona compromesa amb les causes socials.  

Per a nosaltres seria un error no utilitzar la nostra posició per donar veu als que no la tenen. No soc ningú per dir què s’ha de fer i què no, però soc conscient del que he de fer jo, i des de la meva posició he de donar exemple.

Has vingut mai a Les Santes?

No, però sempre fa il·lusió tocar en una festa major!

Les Santes 2019, Alfred Garcia

28 de juliol


Concert - Parc Central, 22 h

1016 inclou col·laboracions amb Pavvla, Amaia, Carlos Sadness i Santi Balmes.