S'acosta el final, però la festa no s'atura

Arriba el concert amb més pressupost

  • Neus Masnou // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Diumenge, 28 Juliol 2019 07:19

Les Santes 2019, alfred garcia - postal de gegants

El dia 28 de juliol aterra a Mataró un dels concursants més coneguts de la nova generació d'Operación Triunfo, Alfred García. El cantant interpretarà les cançons de "1016", el seu debut discogràfic, al Parc Central, com a avantsala al No n'hi ha prou!, que arrencarà a les 2 de la matinada.

En paral·lel, per a aquells que no vulguin buidar-se les butxaques, hi ha diverses propostes musicals gratuïtes, que es donaran cita al passeig Marítim, concretament a l'Escenari Espigó, també a partir de les 22 hores. Enguany, els artistes convidats a la Marrinxa Tropical Fest són The Tyets, l'Orquestra Mitjanit, DJ Hochi i DJ Nonai Sound.

Ben d'hora

A les 11 h totes les comparses institucionals i les autoritats, juntament amb la Banda de l’Agrupació Música del Maresme, faran la seva visita anual a la residència de Sant Josep on, després de la ballada de Sardanes, presentaran els seus propis balls.
El matí finalitzarà amb una cercavila des de la residència fins a la plaça Santa Anna, per a continuació pujar la Riera i fer més balls i les dormides davant l’Ajuntament.

Les Santes 2019, alfred garcia - postal de gegants

Ball de dracs

El dia 28 a les 21.30 h, el Drac, amb el seu fill, el Dragalió, faran el seu propi correfoc. Com cada any, portaran convidats, que enguany són els dracs de Sant Roc de Tarragona.
Des de l’Ajuntament, les místiques figures passejaran pels carrers i les places més antigues del centre històric de la ciutat, omplint-ho tot de llum i fum. Això sí, cada drac amb el de la seva edat; els grans per una banda i els petits per l'altra, fins a reunir-se tots al carrer d'en Xammar. Finalment aniran junts a la plaça de la Muralla, on es faran els balls i els acomiadaments.

Postal de gegants

Les Santes 2019, alfred garcia - postal de gegants

Cada any la Família Robafaves decideix quins gegants convida a la seva Festa Major. Els afortunats d’aquest any són els Gegants Vells de Molins de Rei, una parella centenària: en Miquel i la Montserrat. Representen un pare i una filla el dia que ella ha de casar-se.
Els dos gegants seran rebuts al Fossar Xic i tots junts aniran en cercavila fins a l’Ajuntament, on cada gegant farà el seu ball. La Família Robafaves acomiadarà els convidats a l’altura del carrer Argentona.

28 de juliol


Postal de gegants - Des del Fossar Xic, 18.30 h

Marrinxa Tropical Fest - Passeig Marítim. Escenari Espigó, 22 h

Alfred Garcia - Parc Central, 22 h

No n'hi ha prou - Davant de l'Ajuntament, 2 h