Les figures s'apunten a la farra: No n'hi ha prou!

Els Requisits de Festa Major, un clàssic

  • Redacció - Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 25 Juliol 2018 13:21

No n'hi ha prou 2017

El cansament dels tres dies de Festa que ja es porten a l’esquena, es fa notar entre participants, portadors de figures i organitzadors dels actes. Però l’espurna d’energia encara fa tirar endavant per les últimes 48 hores de festa que encara resten a la ciutat. I, la veritat, és que no es poden desaprofitar. La programació de Les Santes marca, des de fa uns anys, un acte a les dues de la matinada. És el No n’hi ha prou! amb què es vol reivindicar que la festa no s’acabi.

Per garantir la seguretat, es repeteix el protocol de control d'accessos de la Nit Boja

Les comparses mataronines encara no estan cansades i, com que tenen moltes ganes de festa, tornen a sortir a ballar davant de l’Ajuntament on, cada vegada més gent les espera, tot i que ja és ben entrada la matinada. A ritme de La Principal de la Nit les comparses fan un gran cercle pel que circulen en un moment de la cançó concreta donant una volta sencera. Només serà en les estrofes ja predeterminades, quan, de dues en dues, les figures es trobaran al mig del cercle i dansaran sense ball predeterminat a ritme de la música. Les Diablesses per la seva banda, s’intercalaran amb bengales entre cada una de les comparses.

No n'hi ha prou 2017

Ben a prop

És una bona oportunitat per ballar de ben a prop amb les figures. No hi ha cordó de seguretat ni tanques que limiten la distància amb aquestes, tot el contrari. Només es demana seny per no tocar les figures i serenitat i protecció de cara a posar-se sota el foc de les figures.

Ull amb el dissabte

Com passa cada any per designis del calendari, la coincidència amb cap de setmana marca en vermell alguns actes pel perill de la massificació. En el No n'hi ha prou!, que és un dels més sensibles, caldrà apel·lar molt a la col·laboració entre tots els assistents perquè altre cop sigui una autèntica "farra" sense problemes.

No n'hi ha prou 2017

I després de l'acte...

No ho trobaràs a cap programació oficial però just després del No n'hi ha prou! se celebra la versió mataronina de la Cursa a Pèl, una pseudo-competició atlètica nudista que sempre té molt de públic. I encara a l'alba, acabat el ball de Santa Anna, davant l'Ajuntament es fa una Dormida sense figures ni vergonya... curiosa.

No n'hi ha prou!
Davant de l'Ajuntament, 2h