Rosario Flores: un terratrèmol després dels Focs

La cantant és molt més que un nom mediàtic

Les Santes 2018, rosario flores

El seu és el nom que va impactar més en l'anunci del programa, més esperat de tots i, a la vegada, una notícia il·lusionant per centenars de mataronins que fa anys que no tenien per Festa Major una programació d'aquest estil.

Rosario Flores té tanta anomenada que protagonitza en solitari la franja horària del Sarau, com tradicionalment es coneixien els concerts posteriors al castell de focs. Amb la platja plena a vessar, aquesta clàssica captarà totes les mirades en l'escenari a tocar del Port. Comptin que costarà trobar  un pam de sorra lliure: l'expectació és alta.

Enguany el concert de Rosario és l'única oferta musical el Passeig després dels Focs

Més que un nom mediàtic

El de Rosario Flores és molt més que un nom mediàtic que congregarà milers de persones. Porta la sang artística en les seves venes. Filla de Lola Flores i Antonio González ‘el Pescaílla’, va començar al món de l'espectacle als 5 anys, participant en diverses pel·lícules i sèries. El 1984 va gravar el seu primer mini LP però no va ser fins al 1992 quan va registrar el que realment es considera el seu primer disc. A partir de llavors, Rosario ha creat música de manera constant, tenint fins avui un total d'onze produccions discogràfiques. Rosario Flores ha aconseguit reivindicar l'estil Gypsy Funky amb una mescla explosiva de rumbes, soul, bossanova i balades, molt pròpies d'ella mateixa. El seu últim disc és 'Noche de Gloria en el Teatro Real', amb el concert en directe que hi va fer.

Musicalment molt festiva i encomanadissa, Rosario visita Mataró i Les Santes per segona ocasió després de fer-hi parada als noranta. Ara és encara més artista, ha crescut més com a intèrpret i domina l'escenari. La catifa de milers i milers de persones que ompliran el Varador estarà als seus peus, de ben segur, tot just començar. Un concert per recordar.

Xindriada

Les Sardanes, que no faltin a Santa Anna

Un dels actes tradicionals que mai canvien després del castell de focs són les sardanes a la plaça Santa Anna i la xindriada. La xíndria refrescant anirà acompanyada per la música a càrrec de les cobles La Principal del Llobregat i Ciutat de Girona, que tornaran a reunir els sardanistes que vulguin gaudir d’un espai més tranquil que el passeig marítim, on el brogit ofegava el so de la cobla, que no vol amplificacions.

Rosario
Platja del Varador, 23:30h

Sardanes i xindriada
Plaça de Santa Anna, 23:30h